Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер

...
Лидерът на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер
Коментари Харесай

Лидерът на ХДС: Увеличението на военните разходи в НАТО е въпрос на взаимно доверие между съюзниците

Лидерът на ръководещия в Германия Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер акцентира смисъла да се съблюдава поставената от НАТО цел за консумиране на най-малко два % от брутния вътрешен артикул на всяка страна членка за защита, съобщи ДПА.

Говорейки на среща на Американския съвет в Берлин, отдадена на връзките сред Съединени американски щати и Германия, тя уточни, че спазването на условието на НАТО е въпрос на доверие сред съдружниците. "Става дума за това дали Германия е благонадежден сътрудник ", акцентира съратничката на канцлера Ангела Меркел. Тя добави, че спазването на този най-малко е значимо и като сигнал към източноевропейските съдружници в НАТО, които се усещат застрашени от Русия.

Миналата година Германия изразходи 1,23 % от своя БВП (БВП) за защита и счита да усили това съответствие до 1,5 на 100 през 2024 година

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нееднократно разкритикува Германия, че изостава много от поставената цел за два %, съгласувана през 2014 година В сегашния миг на Съединени американски щати се падат две трети от всички отбранителни разноски на НАТО.

Според Крамп-Каренбауер нарастването на разноските за защита няма нищо общо с Тръмп, нищо общо с НАТО. То е обвързвано със задължението ни да осъществим дълга си да дадем нужното на немските бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР