Лидерът на управляващата в Полша консервативна партия Право и справедливост

...
Лидерът на управляващата в Полша консервативна партия Право и справедливост
Коментари Харесай

Ярослав Качински обвини ЕС в опит за смяна на властта в Полша

Лидерът на ръководещата в Полша консервативна партия " Право и правдивост " Ярослав Качински упрекна европейските институции в опит да провокират промяна на властта в страната, съобщи ДПА.

Брюксел желае " сервилно и чинно " полско държавно управление, съобщи през днешния ден Качински пред в. " Газета полска ".

Крайната цел на Европейския съюз, сподели той, е една изцяло недемократична свръхдържава с " йерархизация на хората, учредена да даването на върховен статус на някои - Германия и германците, да вземем за пример, само че не на Полша и на поляците ", споделя Качински.

По време на диспути в Европейския парламент през вчерашния ден полският министър председател Матеуш Моравецки отбрани постановено от полския Конституционен съд решение, което сложи под въпрос преимуществото на правото на Европейски Съюз пред полското.

Европейската комисия преглежда решението на съда като доста проблематично, тъй като то може да даде на полското държавно управление опрощение да пренебрегне решенията, постановени от Съда на Европейския съюз, които не харесва.

На дебатите председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заплаши Полша с нови наказателни процедури , които може да доведат до орязване на отпусканите европейски фондове или до лишаване на правото на глас на Полша при взимане на решения от Европейски Съюз.

В отговор Моравецки упрекна Европейската комисия в изнудване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР