Лидерът на управляващата Консервативна партия и министър-председател на Великобритания Тереза

...
Лидерът на управляващата Консервативна партия и министър-председател на Великобритания Тереза
Коментари Харесай

Тереза Мей остава начело на правителството и партията

Лидерът на ръководещата Консервативна партия и министър-председател на Англия Тереза Мей беше подкрепена от болшинството депутати консерватори по време на вота на доверие, който бе гласуван в Камарата на общините.

Това заяви ръководителят на комитета 1922 на Консервативната партия Греъм Брейди.

Лидерът на парламентарното обединяване, играещо основна роля при определянето на нов водач на партия, заяви, че за Мей са дали своят вот 200 депутати тори, а срещу са били 117. За да остане отпред на партията и държавното управление, тя трябваше да получи нормално болшинство плюс един глас /най-малко 159 депутати от 317/.

„ 200 депутати гласоподаваха доверие на Тереза Мей, 117 – срещу “, сподели Брейди на фона на шумни овации. „ Според разпоредбите, които са залегнали в устава на Консервативната партия, ново гласоподаване на избор на доверие не може да има в течение на минимум една година “, добави той.

Веднага след вота английският министър председател акцентира, че нейната основна цел е да обезпечи Брекзит. Тя съобщи, че на следващия ден ще замине за Брюксел, с цел да получи правни гаранции по въпроса за Северна Ирландия.

Според наблюдаващи превес от 83 гласа е огромна победа за Мей. Сега тя ще може да заглуши гласовете на своите съперници, които желаят „ корав Брекзит “, а възможностите й да прокара през Народното събрание договорката с Европейски Съюз за излизането на страната от съюза нарастват, означават политолози.

В подмяна на поддръжката Мей е дала обещание, че няма да се кандидатира за водач на консерваторите на идващите парламентарни избори, които би трябвало да се проведат през 2022 година

Причината за поискания избор на доверие е недоволството на 48 депутати консерватори. Те не бяха съгласни с метода, по който Тереза Мей организира договарянията с Европейски Съюз за Брекзит. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР