Лидерът на управляващата Консервативна партия и министър-председател на Великобритания Тереза

...
Лидерът на управляващата Консервативна партия и министър-председател на Великобритания Тереза
Коментари Харесай

Официално: Тереза Мей спечели вота на доверие

Лидерът на ръководещата Консервативна партия и министър-председател на Англия Тереза Мей беше подкрепена от болшинството депутати консерватори по време на вота на доверие, който бе гласуван в Камарата на общините. Това заяви ръководителят на комитета 1922 на Консервативната партия Греъм Брейди.
Лидерът на парламентарното обединяване, играещо основна роля при определянето на нов водач на партия, заяви, че за Мей са дали своят вот 200 депутати тори, а срещу са били 117. За да остане отпред на партията и държавното управление, тя трябваше да получи нормално болшинство плюс един глас /най-малко 159 депутати от 317/.
Причината за поискания избор на доверие е недоволството на 48 депутати консерватори. Те не бяха съгласни с метода, по който Тереза Мей организира договарянията с Европейски Съюз за Brexit.
Преди гласуването министър-председателят се обърна с тирада към своите съпартийци. Заседанието беше закрито за пресата. Според информацията на Би Би Си и „ Скай Нюз “ тя е уверила, че няма да издига своята кандидатура за идващите избори, които би трябвало да се проведат през 2022 година, в подмяна на поддръжка на днешното гласоподаване. Мей също по този начин е декларирала, че изборите на нов водач на партията ще са от изгода само за опозицията и не дават отговор на националните ползи. Тя е подчертала, че главната й задача сега е да обезпечи Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР