Лидерът на Сръбската радикална партия (СРП) Воислав Шешел запали знамената

...
Лидерът на Сръбската радикална партия (СРП) Воислав Шешел запали знамената
Коментари Харесай

Шешел запали знамената на ЕС и НАТО на протест в Белград

Лидерът на Сръбската радикална партия (СРП) Воислав Шешел възпламени знамената на Европейския съюз и НАТО на митинг в Белград.

Демонстрацията беше проведена от неговата партия във връзка 20 години от началото на интервенцията на НАТО против Югославия през 1999 година, съобщи организация Бета.

Шешел съобщи, че сръбският народ в никакъв случай няма да не помни " вандалско-престъпното бомбардиране на Сърбия ".

" Никога няма да го забравим и в никакъв случай няма да го извиним. Никога на сръбския народ няма да му пристигна на разум да влезе в тази организация /НАТО/ и тези зверове да ни изнудват да атакуваме други нации ", сподели Шешел пред публицисти.

Лидерът на радикалите съобщи, че Сърбия няма какво да търси и в Европейския съюз, където са събрани " най-лошите сръбски врагове ", които от епохи са се опитвали да опропастят страната.

За Сърбия има единствено веднъж - към Русия и към участие в Организацията на Договора за групова сигурност, сподели той.
В Сърбия се заприказва за идна прошка на арестуваните в Белград Ще продължи ли недоволството?
След речта на Шешел деятели и симпатизанти на СРП потеглиха на шествие към постройката на президентството. Начело на колоната бе разпънат афиш " Европейски Съюз и НАТО - врагове на Сърбия ", а участниците в шествието скандираха " Сърбия, Русия, не ни би трябвало Европейски Съюз ".

Те носеха знамената на Сърбия и на СРП и знамена, на които написа " Велика Сърбия ", както и значки " В Сребреница не е имало геноцид ".
Хиляди уважиха жертвите на клането в Сребреница В Мемориалния център в Поточари бяха заровени останките на още 71 жертви
Шествието бе охранявано от полиция и приключи без произшествия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР