Лидерът на спечелилата предсрочните парламентарни избори в Северна Македония партия

...
Лидерът на спечелилата предсрочните парламентарни избори в Северна Македония партия
Коментари Харесай

Заев обеща да продължи да води Северна Македония към ЕС

Лидерът на спечелилата предварителните парламентарни избори в Северна Македония партия СДСМ - Зоран Заев, получи мандат за сформиране на държавно управление от президента Стево Пендаровски. При връчването на мандата Заев даде обещание, че страната ще има работещо държавно управление още преди да изтече законният период от 20 дни, които са отредени за неговото сформиране, съобщи БГНЕС.

" За мен е чест и отговорност, че през днешния ден като водач на СДСМ и на обединението " Ние можем " получих от президента Пендаровски мандат да образувам ново, европейско, демократично отговорно държавно управление, с институции, които ще работят по-добре за жителите ", съобщи Заев.

Той беше безапелационен, че интеграцията в Европейски Съюз е най-важна и " тя ще донесе на Северна Македония разцвет и дълготрайна непоклатимост ".

" Правителствената стратегия ще бъде отдадена най-много на стопанската система, на растежа на заплатите и пенсиите, на вложенията в младежта, на растежа и развиването, на грижите за най-бедните. Ще управлявам държавно управление, което няма да се отклони от пътя и което след участието в НАТО ще продължи да работи и за участие в Европейски Съюз ", уточни досегашният и предстоящ министър председател на западната ни съседка.

Зоран Заев беше министър-председател на Северна Македония от май 2017 до януари 2020 година, когато беше формирано служебно държавно управление. Неговата партия завоюва предварителните избори в средата на юли и е най-голямата политическа мощ в Народното събрание на страната.

По време на своя мандат като министър председател Зоран Заев извади Македония от интернационалната изолираност и възвърне демокрацията след 10-годишното властническо ръководство на Никола Груевски. Заев подписа Договора за добросъседство с България на 1 август 2017 година и Преспанското съглашение с Гърция за името на страната година по-късно. Това отвори пътя на Македония за участие в НАТО и започване на договаряния за присъединение към Европейския съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР