Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обвини правителството в опит да

...
Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обвини правителството в опит да
Коментари Харесай

БСП обвини ГЕРБ в лобизъм в транспортния сектор

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова упрекна държавното управление в опит да унищожи транспортния бранш в името на близки до властта компании. " Управляващите унищожават бранша като го дават в ръцете на хора, които са близки до властта ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова организира среща в Народното събрание с компании от бранша. " Те не стига, че са притиснати от пакета за подвижност " Макрон ", само че и получават спомагателен удар в България от държавното управление и от депутати от ръководещото болшинство ", разяснява тя.
 
По нейни думи импортираният Закон за автомобилната камара принуждава всички превозвачи да членуват в нея . " Според нас той е лобистки закон , който основава едно частно министерство на превоза. Трябва да членуват там, тази камара да издава лицензите, а не както до момента автомобилната ревизия ", уточни Нинова.
 
Според нея по този метод страната хем абдикира от уговорките си, хем ги дава в ръцете на частно лице , което да ръководи целия отрасъл.
 
Българска социалистическа партия упорства ГЕРБ да изтегли този закон . " Защото ни беше предоставено едно доказателство, което е извънредно смущаващо - тази камара още не е основана със закон, само че едно лице, близо до властта, към този момент е запазило име в Търговския указател ", сподели Корнелия Нинова.-->
 
Тя уточни и име  - Миролюб Соларски .
 
От ГЕРБ отхвърлиха обвиняванията на Българска социалистическа партия в лобизъм в транспортния бранш. На упреците на социалистите отговори националният представител от ръководещата партия и член на комисията по превоз в Народното събрание Станислав Иванов.
 Станислав Иванов БГНЕС
" Не зная кой ще бъде ръководител на Камарата и какъв ще бъде членския импорт, защото това ще се реши от всички притежатели на лицензи в България, които са към 16 000 индивида. Те ще бъдат поканени в " Арена Армеец ", където ще изберат правилник, членски импорт и ръководител . Упрекът, че ръководителят ще бъде закрепостен е неоснователен- записано е, че той ще има право на не повече от два поредни мандата ", изясни той.
 
По негови думи законопроектът е бил необятно дискутиран на четири кръгли маси. По отношение на непокътнатото име в Търговския указател, Иванов удостовери, че е истина.
 
" Проведох диалог с господина, който е запазил наименованието. В същия ден обаче го е трансферирал на КРИБ ", съобщи той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР