Лидерът на социалистическата партия на Украйна Илия Кива е подал

...
Лидерът на социалистическата партия на Украйна Илия Кива е подал
Коментари Харесай

Искат да се признае за незаконна приватизацията на фабриката на Порошенко

Лидерът на социалистическата партия на Украйна Илия Кива е подал правосъден иск за признание противозаконна приватизацията на Бонбонената фабрика "Карл Маркс " в Киев на настоящия президент на Украйна Петро Порошенко, заяви ТАСС.

Припомняме, по-рано бе подаден иск против Порошенко за приватизацията на Приватбанк на украинския предприемач Игор Коломойски.

"Като водач на соцпартията, разбирайки отзивите на съпартийците си и народа на Украйна, депозирам правосъден иск за противозаконна приватизация на фабриката за сладкарски произведения, която съгласно мен, е открадната от народа на Украйна ", съобщи в ефира на телевизия NewsOne.

Кива сподели, че желал да подаде желае след изборите, защото в този момент има "надежда за бистрота и би трябвало да бъде прегледана ". Фабриката, която в този момент се споделя Roshen, наложително би трябвало да бъде върната на народа, съобщи той.

През 1996 година киевската сладкарска фабрика на името на Карл Маркс влезе в корпорация Roshen, която принадлежи на Петро Порошенко. При встъпването си в служба Порошенко даде обещание да продаде всичките си бизнес-активи. Въпреки това до в този момент Порошенко е бенефициент на корпорацията и на други компании.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР