Лидерът на Социалдемократическия съюз в Република Северна Македония Димитър Ковачевски

...
Лидерът на Социалдемократическия съюз в Република Северна Македония Димитър Ковачевски
Коментари Харесай

Кандидатът за премиер на Северна Македония ще покани Кирил Петков в Скопие

Лидерът на Социалдемократическия съюз в Република Северна Македония Димитър Ковачевски съобщи, че има намерение откакто бъде определен за министър председател на страната да предложения в Скопие министър-председателя на България Кирил Петков в опит да контракти анулация на българските възражения против започването на договаряния за присъединение на страната към Европейския съюз, съобщи БНР.

Утре президентът на Стево Пендаровски ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на Димитър Ковачевски,, който партията излъчи за водач след оставката на Зоран Заев. След това претендентът за министър председател има 20 дни, с цел да показа проектокабинета си пред Народното събрание. Очакванията в Скопие са, че този период ще бъде съкратен.

" Трябва да останем откровено ангажирани в диалозите. Вярвам, че можем да намерим компромис по нерешените въпроси, в случай че новото българско държавно управление има същия метод, " сподели Ковачевски пред публицисти след среща ск американския дипломат Кейт Бърнс. Кандидатът за министър-председател добави, че за македонската страна е най-важно да реализира взаимноприемлив проект, по който българската " обсада " за евроинтеграцията на Скопие да бъде вдигната " час по-скоро ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР