Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и министър-председател Зоран

...
Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и министър-председател Зоран
Коментари Харесай

Премиерът на Македония: Няма да има предсрочен парламентарен вот, изборите бяха честни

Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и министър-председател Зоран Заев увери, че няма да бъдат проведени предварителни парламентарни избори в страната, тъй като резултатът от тях ще бъде явен. Съгласно думите му, вотът за локална власт в Македония е извършени почтено и демократично, и заради тази причина прикани ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски да преразгледа решението си да не признава резултатите от него, предава електронната медия " Плюс Инфо ". " Това е огромна победа за жителите на Македония и приветствам всички за днешния празник на демокрацията. Имахме почтени и чисти избори. Имахме избори, които отразиха желанието на жителите, а резултатът бе предстоящ за всички. Днес жителите потвърдиха успеха и още веднъж взеха решение да имат по-добър живот. СДСМ завоюва в доста общини. Това за нас е доказателство, че сме в вярната посока, че жителите желаят страната да бъде част от НАТО и Европейския съюз, и че отговорността е наша и на нашите сътрудници ", съобщи след края на втория тур на локалните избори водачът на СДСМ.

Заев акцентира, че времето за празнуване е завършило и че още довечера отговорностите към жителите още веднъж ще бъдат на дневен ред. " Изгубили сме години..., а думата си е дума. Дадохме дума на жителите. Не би трябвало да има еуфория. От на следващия ден (започваме да) работим за стандарта на жителите. Призовавам ВМРО-ДПМНЕ да преразгледа позицията си, самите те знаят, че днешните избори са обективни и демократични. Разбирам обстановката, в която се намират, само че се надявам те да допринесат за промените за положителното на страната ", акцентира министър председателят.

В отговор на журналистически въпрос за позицията на Никола Груевски, който изиска предварителни парламентарни, Заев с вдигнати плещи отговори: " Надявам се, че ще намерят силите да работят като виновна политическа партия, да се ангажират и да дадат градивен принос за промените. Призовавам управлението на ВМРО-ДПМНЕ да сложи преди всичко ползите на жителите ".

Запитан от репортерите дали може да бъдат проведени предварителни парламентарни избори, Заев отговори: " Още в този момент е известно какъв ще бъде резултатът... Страната има доста работа, по тази причина нямам безусловно никакъв коментар по такива претенции. Никой не споделя мнението му. Изборите бяха почтени, надеждни и кристално чисти ", увери още един път Заев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР