Лидерът на Шотландската национална партия(ШНП) Никола Стърджън заяви, че обмисля

...
Лидерът на Шотландската национална партия(ШНП) Никола Стърджън заяви, че обмисля
Коментари Харесай

Шотландия разглежда възможностите за втори референдум за независимост

Лидерът на Шотландската национална партия(ШНП) Никола Стърджън съобщи, че обмисля организирането на нов референдум за самостоятелност на страната, съобщи Ройтерс.

В изявление за английската телевизия ITV Стърджън сподели, че ШНП няма да блокира окончателното съглашение с Европейски Съюз, само че добави, че се опасява от следствията, до които може да се стигне, в случай че разнообразни елементи на Обединеното Кралство гласоподават по друг метод за съглашението за Брекзит, както се случи на референдум за овакантяване на Европейски Съюз през 2016.  

„ Когато получим известна изясненост по отношение на резултатите за Брекзит и бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз, която надяваме се ще имаме през есента на тази година, ще прегледам още веднъж разновидностите за дата за нов референдум за самостоятелност. “, разяснява първият министър на Шотландия.

Припомняме, че по-рано тази седмица Народното събрание на Шотландия отхвърли препоръчаната от Лондон договорка за Брекзит с 93 гласа „ срещу “ и 30 гласа „ за “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР