Лидерът на Шотландия Никола Стърджън е изправена пред вот на

...
Лидерът на Шотландия Никола Стърджън е изправена пред вот на
Коментари Харесай

Лидерът на Шотландия изправен пред вот на недоверие

Лидерът на Шотландия Никола Стърджън е изправена пред избор на съмнение по-късно през днешния ден, осведоми ДПА.

Първият министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия е упреквана, че е подвела шотландския парламент по време на следствието на предшественика й Алекс Салмънд.

През 2018 година Салмънд бе упрекнат в полов тормоз, което принуди шотландското държавно управление да стартира следствие.

Политикът, който отхвърля обвиняванията, изрази паниката си от дейностите на държавното управление по случая и след това се обърна към съда, който откри, че следствието на управляващите е " нелегално " и наподобява е пристрастно.

Стърджън призна, че са позволени неточности и изиска да бъде направена инспекция дали е нарушила по този начин наречения министерски кодекс.

В понеделник бяха оповестени резултатите от инспекцията, съгласно които тя не е нарушила разпоредбите.

Въпреки това шотландските консерватори внесоха избор на съмнение против Стърджън, откакто настрана следствие на парламентарна комисия е открило, че държавното управление на Стърджън е позволило съществени неточности. Разкрива се, че Стърджън е дала неточни показания за срещи, които е провела със Салмънд по време на следствието на държавното управление и затова е " подвела " проверяващите.

Но евентуално Стърджън ще оцелее на гласуването, защото Шотландската зелена партия съобщи, че няма да поддържа предлагането.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР