Лидерът на Северна Корея тържествено откри нов, модерен град в

...
Лидерът на Северна Корея тържествено откри нов, модерен град в
Коментари Харесай

Ким Чен Ун откри модерен град в свещената планина на Северна Корея

Лидерът на Северна Корея тържествено откри нов, съвременен град в подножието на заветен връх в страната, написа Евронюз, съобщи БГНЕС.

Любопитен факт е, че династията Ким води началото си точно от този връх. Затова планът беше доста значим за Ким Чен Ун.

Държавните медии оповестиха за откриването и нарекоха града " олицетворение на модерната цивилизация ". Събитието беше отпразнувано с огромно празненство, с музика и фойерверки.

Градът носи името Самджийон и е обсъждан в Северна Корея като " социалистическа химера ". Той включва нови жилища, хотели, ски курорт, търговски, културни и медицински обекти и може да одобри 4000 поданици.

Градът е една от най-големите стопански начинания на Ким Чен Ун, като част от устрема на страната към икономическа, военна и културна самодостатъчност.

Строежът на Самджийон беше забавян поради дефицит на строителни материали и работна ръка. Причината са тежките стопански наказания против Пхенян.

Забавянето накара Ким Чен Ун да разпореди в градежа да се включат юношески бригади. Дисиденти и бегълци от режима ги разказват като " плебеи ".

На участниците в бригадите не се заплаща, храната е неприятна и са принуждавани да работят над 12 часа на денонощие в продължение на 10 години.

В подмяна те ще имат по-добър късмет да влязат в университет или да бъдат признати в ръководещата Работническа партия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР