Лидерът на Северна Корея Км Чен-ун се върна в Пхенян

...
Лидерът на Северна Корея Км Чен-ун се върна в Пхенян
Коментари Харесай

Ким Чен-ун се прибра направо в Пхенян

Лидерът на Северна Корея Км Чен-ун се върна в Пхенян след историческата среща с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. А държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е в Сеул, с цел да осведоми съдружниците на страната си за резултатите от нея.

Севернокорейският водач Ким Чен-ун към този момент е в родината си, оповестява севернокорейската държавна информационна организация. Имаше догатки, че на път за страната си Ким ще посети Пекин, с цел да осведоми китайския президент Си Цзинпин за изхода от срещата и по тази причина самолетите, с които отпътува севернокорейската делегация, се следяха деликатно от интернационалните медии.

Междувременно бяха публикувани други фрагменти - от нощна разходка на севернокорейския водач в Сингапур в навечерието на историческата му среща с американския президент Тръмп. Ким е в компанията на министъра на външните работи на Сингапур Вивиан Балакришан, като двамата театралничат за селфи.

Американският държавен секретар се срещна с южнокорейския президент Мун Дже-ин в Сеул, с цел да го осведоми за срещата Тръмп-Ким Чен-ун. Майк Помпео дойде в Южна Корея в сряда на двудневна аудиенция, по време на която ще организира и среща в уголемен формат и с японски представители.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР