Лидерът на Северна Корея Ким Чен Юн изпрати писмо до

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Юн изпрати писмо до
Коментари Харесай

Ким Чен-ун иска повече срещи с южнокорейския си колега догодина

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Юн изпрати писмо до южнокорейския си сътрудник Мун Дже-ин, в което декларира, че желае двамата да се срещат повече следващата година , за да се задълбочи мирния развой и да реализират задачата си за денуклеаризацията на Корейския полуостров , съобщи " Ройтерс ".

Забавянето на нуклеарните договаряния сред Пхенян и Вашингтон обаче оказа въздействие върху междукорейските връзки , като проектът на Юга да бъде хазаин на Ким в Сеул тази година - както бе контрактувано на срещата му с президента Мун Дже-ин в Пхенян през септември остана без отговор от страна на Северна Корея.

Ким даде обещание да беседва за денуклеаризацията по време на неговата среща на върха с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур през юни.

Оттогава двете страни реализираха дребен прогрес , пробвайки се да изместят срещата на високо ниво, която ненадейно беше анулирана през ноември.

Ким Чен-ун изрази съжалението си за проваленото му посещаване в Сеул, като в писмото декларира, че ще се постарае това да се случи в бъдеще.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР