Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, че изпитанието

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун заяви, че изпитанието
Коментари Харесай

Ракетните изпитания били тържествено предупреждение на Ким за Сеул

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун съобщи, че тестването на две нови ракети през вчерашния ден е тържествено предизвестие към южнокорейските милитаристи да спрат разполагането на нови въоръжения. Той персонално е следил тестванията на нов вид управляема тактическа система. Вашингтон дефинира стартовете като " преговорна тактичност ".

Югът не би трябвало да прави грешката да подценява предизвестието на Пхенян, декларира Ким Чен Ун, представен от Севернокорейската телевизия. Според него отбраната против сполучливо изпитаното оръжие няма да е лесна. По-рано Пхенян крикитува решението на Южна Корея и Съединените щати да не анулират годишното взаимно обучение другия месец. Северът пояснява маневрите като подготовка за война против страната. В Южна Корея са ситуирани 29 хиляди американски бойци.
Водещ от малкия екран на КНДР: Върховният водач посъветва управляващите в Южна Корея да схванат навреме заплахата от такова развиване, да престанат със самоубийствени актове като въвеждане на ултрамодерни оръжия и осъществяване на военни учения и да се върнат към верния метод от април и септември предходната година.
Ракетните тествания на Северна Корея са първи след срещата на Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп на 30-ти юни в демилитаризираната зона. Вашингтон съобщи, че и двете ракети са с дребен радиус на деяние. Според Сеул те са прелетели към 600 километра преди да паднат в Японско море.

Южна Корея преглежда тестванията като военна опасност. Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че всеки се пробва да се приготви за договаряния, да сътвори инструмент за влияние и риск за другата страна. Искаме дипломацията да сработи, в случай че това отнеме още две или четири седмици, по този начин да бъде, сподели американският посланик.

 Северна Корея разгласява фотоси на изстрелването на двете балистични ракети Северна Корея разгласява фотоси на изстрелването на двете балистични ракети
Севернокорейската осведомителна организация разгласява фотоси на изстрелването на двете балистични ракети, които пандаха нощес в Японско море. На фотосите...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР