Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разговаря с китайския

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун разговаря с китайския
Коментари Харесай

Ким Чен Ун и Си Дзинпин си дадоха историческа среща в Пхенян

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун беседва с китайския президент Си Дзинпин в Пхенян по време на историческа аудиенция, белязала личните провокации на всеки от двамата с американския президент Доналд Тръмп.
Със замразяването на нуклеарните договаряния на Съединени американски щати със Севера, Ким сподели на основния си дипломатически покровител и главен снабдител на търговия и помощи, че е " подготвен да прояви самообладание ", предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Си е първият китайски президент, навестяващ Северна Корея след 14 години, откакто връзките сред съдружниците от Студената война се утежниха в резултат на нуклеарните провокации на Пхенян и последвалата поддръжка на Пекин за глобите на Организация на обединените нации. Пхенян се стреми от ден на ден към взаимност от Си, до момента в който съгласно дипломати Пекин има потребност от време, с цел да види по какъв начин ще се развият нуклеарните договаряния сред Ким и Тръмп.
По време на формалните диалози съгласно китайската държавна телевизионна компания CCTV Ким е споделил на Си, че Северът е взел " доста позитивни ограничения, с цел да избегне напрегнатата обстановка " през миналата година, " само че не е получил позитивни отговори от съответните страни ".
" Това не е нещото, на което КНДР се надява ", е показал Ким.
Пхенян желае да показва пред Тръмп, че има поддръжката на Китай, откакто втората среща на върха в Ханой през февруари се разпадна без договорка.
Си е споделил на Ким, че " прави оценка позитивно " напъните на Севера и е " подготвен да ускори координацията и съдействието с КНДР и всички заинтригувани страни ".
Ким посрещна Си на летището в Пхенян, от което стартира двудневното държавно посещаване със брачната половинка му Пенг Люан, външния министър Ван И и други публични лица.
Беше насочен привет от 21 залпа, преди двамата да потеглят из столицата дружно в кабриолет Мерцедес Бенц под десетки хиляди овации на поданици по улиците и от прозорците на домовете им.
Си бе посрещнат в двореца Кумсусан - мавзолея, където се съхраняват телата на създателя на Севера Ким Ир Сен и неговият правоприемник Ким Чен Ир - дядо и татко на настоящия водач на страната.
Вестник „ Родонг Синмун “, покровител на ръководещата партия, посвети първата си страница на визитата с цветна фотография на Си.
Властите са наложили строги ограничавания на други медии, като интернационалните публицисти в Пхенян не бяха позволили да отразяват визитата.
Посещението на Си включва и спирка на Кулата на другарството в Пхенян, издигната в чест на милионите китайски бойци, избавили силите на Ким Ир Сен от проваляне по време на Корейската война.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР