Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун няма намерение да

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун няма намерение да ...

Разузнаването на САЩ е сигурно, че Ким Чен Ун няма да унищожи ядрените си оръжия.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун няма намерение да се отказва от ядрения арсенал на своята страна. Американското разузнаване прави оценка на истинските намерения на Северна Корея и е на мнение, че Ким не е готов за унищожаване на оръжията за масово поразяване, предаде БГНЕС
През февруари втората среща между Ким Чен Ун и американския президент Доналд Тръмп приключи преждевременно, след като двамата лидери не намериха обща позиция за ядрената програма на Северна Корея.
"Разузнавателната общност смята, че Ким не е готов да се лиши от ядрените оръжия", каза директорът на Агенцията за военното разузнаване на САЩ (DIA) генерал-лейтенант Робърт Ашли в интервю по телевизия Fox.
Тръмп наскоро размени писма с Ким Чен Ун с надеждата преговорите за ядрената програма на Северна Корея да се подновят.
Този уикенд милиардерът ще посети Южна Корея, където ще се срещне с президента Мун Дже Ин и се очаква отношенията със съседите от Северна Корея да бъдат основна тема на разговор. Обявяването на срещата дойде няколко часа, след като държавния секретар на САЩ Майк Помпео каза, че се надява писмото от Тръмп до Ким да проправи път към подновяване на преговорите.

Източник: actualno.com