Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е получил писмо

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е получил писмо
Коментари Харесай

Северна Корея потвърди, че Тръмп е поздравил Ким Чен Ун за рождения му ден

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е получил писмо с поздравления за рождения си ден от американския президент Доналд Тръмп, само че персоналните им връзки не са задоволителни за възобновяване на договарянията. Това се показва с изказване, оповестено от държавната севернокорейска организация КЦТА и представено от Ройтерс и ТАСС.

Макар Ким персонално да харесва Тръмп, той няма да управлява страната си въз основа на персонални усеща, показва в изказването съветникът в севернокорейското министерство на външните работи Ким Ке-гуан.

Северна Корея удостовери, че Тръмп е поздравил Ким Чен Ун за рождения му ден
Макар ръководителят Ким Чен Ун да има положителни персонални усеща към президента Тръмп, те са, в същинския смисъл на думата, персонални, показва още той, предава Българска телеграфна агенция.

Бяхме излъгани от Съединени американски щати, водейки разговор с тях над година и половина, а това беше загуба на време за нас, добавя Ким Ке-гуан.

Северна Корея няма да разисква оферти, като направените от Тръмп на последната среща на върха с Ким Чен Ун в Ханой през февруари 2019 година, отбелязва още съветникът, допълвайки, че Пхенян няма да се откаже от нуклеарни уреди против отчасти облекчение на глобите и ще се върна на масата за договаряния, когато Съединени американски щати създадат отстъпки.

Освен това Ким Ке-гуан предизвести Южна Корея да не се бърка в връзките сред Съединени американски щати и Северна Корея.

Вчера южнокорейски представител сподели, че Тръмп е помолил южнокорейците да предадат поздравления за рожден ден на севернокорейския водач. Северна Корея към този момент беше получила непосредствено писмо с поздравления от Тръмп, съобщи Ким Ке-гуан.

Изглежда те (южнокорейските власти) не знаят, че съществуват специфични канали за връзка сред висшите ръководители на Корейската народнодемократична република (КНДР) и Съединени американски щати, добави съветникът.

Смята се, че Ким Чен-ун е роден на 8 януари и в този момент е на 36 години. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР