Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ум пристигна в Сингапур, където

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ум пристигна в Сингапур, където
Коментари Харесай

В ПЪЛНА МИСТЕРИЯ: Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за срещата с Тръмп

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ум дойде в Сингапур, където във вторник ще се срещне с американския президент Доналд Тръмп.

Придвижването на водача от Пхенян обаче беше обгърнато в цялостна тайнственост, оповестява БГНЕС.

От летището в севернокорейската столица излетяха минимум три самолета. Единият от тях беше остарелият руски Ил-62 - персоналният аероплан на Ким, публично прочут като "Chammae-1 " или „ Goshawk-1”, само че импровизирано именуван "Air Force Un ". Гардовете на водача обаче решили, че машината не е задоволително сигурна и по тази причина Ким Чен-ун се качил на „ Боинг 747” на компанията „ Air China”.

Според уеб страницата за следене на полетите Flightradar24, той изхвърчал с номер на полета CA122 - общоприетоо обозначение за маршрута на самолетната компания от Пхенян до Пекин. Във въздуха обаче номерът на полет е изменен на CA061.

Край на конспирацията постави външният министър на Сингапур Вивиан Балакришнан, откакто разгласява фотография в Twitter по какъв начин се ръкува с Ким Чен-ун.

Ким бе вкаран в града-държава с ескорт от повече от 20 транспортни средства, в това число кола за спешна помощ.

Стотици сингапурци се струпаха по улиците, с цел да създадат лични фотоси на черната лимузина на водача. Тя била със затъмнени стъкла, макар че в Сингапур това е неразрешено – даже за колата на премиера.

Репортери и фотографи бяха обсадили тротоарите отвън хотел "Сейнт Реджис “, където Ким би трябвало да отседне. Видимостта към лобито на хотела е оптимално понижена.

Освен на три публични фотоси, оповестени от държавното управление на Сингапур, часове след кацането му Ким не е забелязан на никое място.

Властите в страната хазаин на историческата среща оповестиха, че разноските по организирането й ще бъдат към 20 млн. сингапурски $. Почти половината от тази сума е изхарчена за защита.

Не е ясно кой ще заплати хотелската сметка на севернокорейската делегация.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР