Лидерът на СДСМ Зоран Заев обяви днес, че е постигнато

...
Лидерът на СДСМ Зоран Заев обяви днес, че е постигнато
Коментари Харесай

Заев договори ново македонско правителство и с двете албански партии


Лидерът на СДСМ Зоран Заев разгласи през днешния ден, че е реализирано съглашение за образуване на парламентарно болшинство, съставяне на ново държавно управление и делене на министерствата с Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) на Али Ахмети, съобщи БГНЕС.

Заев също разгласи, че тяхното съглашение през днешния ден би трябвало да бъде доказано от най-висшите органи на партиите, през днешния ден и на следващия ден. СДСМ, добави Заев, ще показа съглашение то на партиите, част от обединението “Ние можем ”, както и на ДПА като предстоящ държавен сътрудник.

„ Уточнихме и потвърдихме рамката за бъдещо съдействие в държавната коалиция. Беше реализирано съдружно съглашение сред СДСМ и обединението “Ние можем ” и ДСИ да създадем парламентарно болшинство, да разпределим отговорностите, състава и правилата на новото държавно управление с цялостен мандат, което в идващите четири години ще работи, отдадено на ползите на жителите и страната “, сподели Заев, който уточни, че ще управлява държавното управление през идващите четири години.

Лидерът на СДСМ съобщи, че за тях е било изключително значимо да реализират бързо съглашение за държавна коалиция заради нуждата бързо да проработят на цялостни обороти основните институции в страната, с цел да се оправят със здравните и всички други провокации, свързани с COVID-19.

Убеден съм, че тази коалиция, това партньорство ще бъде най-успешното за още четири години, съобщи ръководителят на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети след днешната среща със Зоран Заев.

„ Идеята беше за доближаване, обръщение към албанците да поемат отговорност за обща страна. Трябва да призная на Заев неговата храброст и поздравявам, че в последните 100 дни на това държавно управление ще има албански министър-председател “, сподели Ахмети и добави, че концепцията е да се приближат жителите и общностите, а не да се разделят.

Ахмети изрази убеденост, че днешното решение ще бъде приветствано от всички жители на районен съд Македония, само че и от нейните сътрудници от интернационалната общественост, които оказват помощ на Скопие по пътя към НАТО и Европейски Съюз.

Коалиционното държавно управление на районен съд Македония ще бъде образувано въз основа на резултатите от извършените на 15 юли предварителни парламентарни избори. На тях СДСМ на някогашния министър председател Зоран Заев завоюва 46 места, главният му конкурент ВМРО-ДПМНЕ ще има 44 депутати. Останалите депутатски мандати – до 120 – се разпределят сред ДСИ с 15, Алианс за албанците и Алтернатива 12, Левицата има двама и ДПА – един.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР