Лидерът на СДСМ Зоран Заев и лидерът на Демократичния съюз

...
Лидерът на СДСМ Зоран Заев и лидерът на Демократичния съюз
Коментари Харесай

Пазарлъците в Северна Македония продължават

Лидерът на СДСМ Зоран Заев и водачът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети не реализираха контракт за коалиция в новото държавно управление, оповестява вестник " Нова Македония ". След срещата Заев съобщи, че има прогрес в мненията на двете партии и сподели, че диалозите ще продължат в околните дни. По отношение на ресорите Заев сподели, че се знае кои фрагменти кои ресори ще може да оглавят, съобщи БНР.

Вестник " Слободен щемпел " отбелязва, че 4 дни до края на периода, в който президентът Стево Пендаровски би трябвало да даде мандата на този, който обезпечи 61 депутата, от партиите не се оповестяват съответни информации до каква степен са стигнали с договарянията за ново държавно управление. Източници от албанския опозиционен блок декларирали за " Слободен щемпел ", че " мирише на необятна коалиция без ВМРО-ДПМНЕ ", само че с всички партии на албанците.

Малинка Ристовска-Йордановска от Института за европейска политика съобщи за " Слободен щемпел ", че новото държавно управление би трябвало да се образува бързо, защото през септември се чака приемането на преговорна рамка за начало на договаряния с Европейски Съюз. Тя показва, че новото държавно управление би трябвало до дъно да извърши европейския дневен ред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР