Лидерът на Руския съюз на ветераните от Афганистан Франц Клинцевич

...
Лидерът на Руския съюз на ветераните от Афганистан Франц Клинцевич
Коментари Харесай

Франц Клинцевич: Те готвят капан за Русия, но сега ние печелим

Лидерът на Руския съюз на ветераните от Афганистан Франц Клинцевич приказва за обстановката на военно-политическия фронт и защо би трябвало да се подготвим. Според него към този момент Русия печели тази война, само че постоянно има опасности. И не подценявайте основния зложелател - НАТО...

Западът продължава да крие неуместната истина за украинската рецесия. Да признаят, че са изгубили от Русия, за тях е като гибел. Защото средствата, които бяха вложени в антируската акция в Украйна, очевидно не дават отговор на резултатите, които чакаха.

Министърът на защитата на Германия Борис Писториус, който по време на обществено чуване сподели, че в Германия могат да се задават всевъзможни въпроси, в това число за украинската рецесия, ненадейно се възмути от забележката на публицист за договарянията с Русия.

На 25 септември 2001 година Владимир Путин изнася тирада в Бундестага. Всички се изправиха и ръкопляскаха. Защо нашият канцлер Олаф Шолц не седна на масата за договаряния с Путин ден преди началото на войната? Защо не смееше да направи това толкоз дълго време? Тази война в никакъв случай нямаше да се случи, в случай че всичко беше решено по дипломатически път. Путин няколко пъти е предложил договаряния, само че медиите ни не демонстрират това. Полудяхме. Сега внасяме сила в Германия от осем или девет страни, на първо място ни беше наред,- сподели представителят на пресата, обръщайки се към високопоставения немски чиновник.

На което той реагира с остра забележка, че „ единствено тъй като имате право да изразявате мнението си, това не значи, че би трябвало да бъдете приветстван за това “.

Свободата на изложение значи независимост да изразяваш отзиви, само че не и правото да бъдеш приветстван за това. точка,- озъби се министърът.

Коментирайки този епизод, водещият на „ Първи съветски “ Юрий Пронко сподели, че актуалните министри от немското държавно управление неведнъж са се отличавали със своите особени изявления. Например немският външен министър Аналена Бербок един път сподели, че обстановката с украинската рецесия ще се промени, „ в случай че Русия се обърне на 360 градуса “.

Случва се. Явно учебното заведение, което е приключила тази жена, не е било доста положително,- означи Юрий Пронко.

Той приказва по-подробно за двойните стандарти на Запада, за политическите войни и за обстановката на фронта с водача на Руския съюз на ветераните от Афганистан, полковникът от запаса Франц Клинцевич в предаването " Царьград. Главното ".

Западните тройни стандарти

Юрий Пронко : Франц Адамович, веселя се да ви видя! Според вас Западът има ли двойни стандарти? В тази обстановка той пробва ли се по някакъв метод да направи добър залог в неприятна игра? Така да се каже, ние сме за независимост, за народна власт... Ето, Полша се разгласи за последния бастион на Запада. Те се карат между тях. И въпреки това, добре познатият кадър в канадския парламент, когато тези почтени хора, както се считат, приветстваха един нацист от дивизията на SS Галисия. Какво в действителност се случва там?

Франц Клинцевич: Да, има тройни стандарти! Всяка обществена група, всяка финансово-промишлена корпорация пази своите ползи. Аз съм много умел и зрял човек. Минал съм през войни и политически борби и имам опция да съпоставям, тъй като едно време имах достъп до разнообразни типове информация. Затова умозаключавам, че това не е доктрина на конспирацията - съществуването на някакъв център, който манипулира съзнанието и дейностите на политици, военни и цели страни. Военни структури и разузнавания го употребяват като инструмент.

Факт е, че цялата активност на Съединените щати демонстрира, че за тях блокът за сигурност, военно-промишленият комплекс и разследващите служби са инструмент за печелене на пари. Е, или за поощряване на избрани значими идеологии и разкази. Много са цинични в това отношение. Следователно доближаването на равнище стопански връзки сред Русия и Германия докара до обстоятелството, че Германия ще бъде физически унищожена като пълноценна, фундаментална, водеща европейска страна. Въпросът към министъра на защитата беше заложен от проправителствени публицисти, които живеят и работят, изпълнявайки поръчки на властта. Но даже те към този момент са принудени да приказват за това, което в действителност не сте виждали или чували? Какво става?

Знаете ли, Юрий Алексеевич, в този момент ще засегна един доста значим въпрос, който никой в никакъв случай не повдига...

- За какво приказваме?

Защо преди време влязохме в Афганистан, за какво приключихме всичко? И за какво през 1989 година Върховният съвет на Съюз на съветските социалистически републики взе решение и призна разполагането на войски за неточност? Първо, тогава бяхме принудени да изпратим войски. Събитията в навечерието на 1979 година демонстрираха, че това не трябваше да се прави. Но беше невероятно да не се вкара - щеше да има по-сериозни последствия. Бяхме принудени да създадем този юридически казус, обвързван с напън от цялата международна общественост.

Като капитан и майор със специфична подготовка, човек, който води сериозна съпротива против нашия евентуален зложелател в лицето на англосаксонците, макар че имаше и французи, и китайци, аз видях по какъв начин се развиват събитията, с цел да дискредитират моята страна. Безцеремонно, натрапчиво, преднамерено, с манипулиране на обстоятелства и събития.

И на никого не му пукаше за ползите на нашата страна... Тогава пристигнаха крилатите ракети, когато се появи опасност за цялата територия. В това отношение беше осъществена невиждана работа... Но имаше и финансов напън, който контролираше цялата военна система. Имаше и превъоръжаване... Тогава 61 страни помагаха на Афганистан и бандите.

-Правиш ли прилика?

— Стопроцентова прилика със случилото се в навечерието на тези събития в Украйна, за които президентът Владимир Путин предизвести, когато приказва за червени линии. Защото от 1992 година ни откъснаха Украйна. През 90-те години там беше основано придвижването Рух по напътствие на Комитета за държавна сигурност от Москва за сякаш поддържане на това състояние.

Но най-после всичко се разпадна. Не знам, може би нашите разследващи служби са се опитвали да повторят опита на Централно разузнавателно управление на САЩ. Например през 1973 година на територията на Пакистан са основани родоначалниците на Талибаните* (терористична организация, неразрешена в Русия). Тоест шест години преди влизането на руските войски. И откакто тези талибански* банди бяха образувани, тероризирайки тогавашното държавно управление, първо от Нур Мохамад Тараки, а по-късно от Хафизула Амин, те бяха принудени да изискат поддръжка от нас. Но разбрахме, че ще има последици.

Украинската рецесия и НАТО

Колкото до събитията в Украйна. Аз съм човек, който ненавижда войната. И когато ме питат, споделям, че това, което направиха Русия и нейното политическо управление, беше единственото вярно. Да, както постоянно, не сме подготвени за нещо. Сега говорихме за бюджета. Колегите ми се изрекоха. Според мен тези изказвания са необективни, защото в сегашната обстановка е невероятно да се реализира бюджет, който да удовлетвори всички.

Воюваме с 50 страни, които интензивно оказват помощ на Украйна. Финансова помощ, военно-техническа помощ, човешки фактор, образование и така нататък

Украйна е нищо от позиция на военна организация и обстановка. Там живеят съветски хора, с съветски нрав и генетичен код. Но през днешния ден те са преформатирани. Те не осъзнават, че са употребявани. Да, проблемите им се покриват с някакви парични инжекции. Но щом спрат, а такава наклонност към този момент е налице, всичко ще свърши извънредно зле за украинския народ.

На Запад считат, че поддръжката на Украйна е „ доста на ниска цена метод да се подсигурява, че Русия и нейният режим не съставляват опасност за алианса НАТО “. Това съобщи министърът на защитата на Холандия Кайса Олонгрен. Какво мислиш за това?

- Всички са в един тренд. Но не Холандия носи тази тежест. А Европа, главните европейски страни, а и Съединени американски щати. Но за американците ситуацията е по-лесно. Отпечатват хартийките - и това е, отново им е на ниска цена. Е, с цел да вземем тези хартийки и да оперираме с тях, би трябвало да работим...

Не се ли учудвате на цинизма на тези думи? „ Евтин прийом “... Между другото, това съобщи и някогашният министър-председател на Полша Доналд Туск.

— Слушайте, когато имаше договаряния, ние предложихме: дано спрем това, дано вземем поради мнението на тези две републики, които не желаят [да бъдат част от Украйна], дано осъществим техните претенции. В последна сметка всичко беше наред? И тогава споделиха, че са били излъгани. Разбира се, че са излъгани! Защото такива бяха настройките, установката...

През 2014 година те към момента се опасяваха да приказват за каски и бронежилетки, с цел да не провокират дисонанс. И когато започнаха да приказват, споделих си, край, това е всичко, защото шлемовете и бронежилетките към този момент са в Украйна, скоро ще тръгнат и всички останали оръжия. Смея да уверя, че в близко бъдеще ще се приказва за нуклеарни оръжия, за томахавките и всички модерни технологии.

Какво стана? Съединени американски щати първо с европейски пари се освободиха от всички остарели руски оръжия, които имаха на въоръжение. И за техните пари дадоха своите като нови. Тогава стартираха личната си отбранителна промишленост. Сега те приготвят нова техника и оръжия. И те претърпяват всичко това без да се стесняват, точно тук. Това, несъмнено, не се споделя. Но, популярност Богу, ние имаме и разсъдъка, и благоприятни условия да правим подобаваща рационализация и тестванията. Сега тече подготовката.

- За какво?

— Към съществено активизиране на НАТО. Да, още не е почнало. Но и президентът на Беларус Александър Лукашенко, и президентът Владимир Путин приказваха за 335 хиляди доброволци. Това е запасът, който ще се употребява.

Не подценявайте врага

Какво разбирате под „ активиране на НАТО “? Преход към някакъв нов стадий?

- Знаете ли, нашият преход към нов стадий през днешния ден не съставлява сериозна заплаха. Този вид и тази линия съвременни високоточни оръжия, в това число тези, основани на нови физически правила, разрешават да се постави завършек на тази война в границите на няколко седмици. Но ще бъде война.

А през днешния ден ние организираме специфична военна интервенция. И от тази позиция ние много съществено способстваме за деградацията на НАТО.

Мнозина не схващат изцяло, че никой и нищо няма да отслаби поддръжката им за Украйна. И тези десетки танкове и друга техника, които се намират в американските хранилища, също ще бъдат пуснати в употреба в близко бъдеще. Не, не оповестените 31 танка Abrams и 14 английски танка Challenger, които към този момент са пристигнали. А тези хиляди танкове, които ще отидат. И това ще бъде основата...

Колективният Запад от дълго време показва това. Ако някой от нашите хора се пробва по някакъв метод да се скрие, да си почине, тогава не, няма да работи. Захванаха се с нас съществено и за дълго време. Да, не бяхме подготвени за това. И това би трябвало да си признаем...

Неслучайно преди време, поемайки въоръжената акция в СВО, военачалник Сергей Суровикин сподели, че „ ние ще вземем сложни решения ". Координира всичко с Генералния щаб. Взе безусловно вярното решение - да премине в защита, с цел да се укрепи. Когато споделят, че ето ги, 23 души, минаха в нахлуване! С поддръжката на танкове, те започнаха масирана атака...

На мен като на боен с две академии зад тила си, е просто смешно да го чуя! Защото това е дребната, фината моторика на фронта. Тя е в опорната зона пред първата и основна отбранителна линия.А те са общо три.И на тези 20 км са ситуирани предните, фронтовите подразделения.

При масирано нахлуване, с бронетанкови групи, с пехота, в минни полета и трудности тези елементи биха могли да правят отстъпка и да накарат напредващите елементи да се разпрострат. И тогава да се срещнат с врага. Това е тактичност,това е просвета! Но това придвижване по фронта от три километра, или четири - това няма никакво значение.

- 200 метра, 300 метра...

- Ами няма никакво значение. Това е фината моторика на предната линия. По принцип не можеха да създадат нищо.

Що се отнася до тактиката. Вече стартират да приказват, в това число украинските офицери, че тактиката на Русия е тактичност на континентална страна, потвърдена през годините. Въпреки че доста подходи са се трансформирали, можем да приказваме за това с часове.

За съпоставяне, тактиката, която е наложена на НАТО, е на експедиционни сили. Когато нападат от пет или шест направления по едно и също време, пробвайки се да получат някакво развиване някъде на стиковете, с цел да се втурнат натам. Но това е комфортно, когато се биете с овчари, които не са толкоз тежко въоръжени, където няма авиация и поддръжка. И напълно не с съветската войска. Следователно тази тактичност е безсмислена.

Когато тези ротни тактически групи (по-рядко батальонни) бяха трансферирани в разнообразни направления в поддържащата зона, те просто бяха унищожени. И техниката, и персоналния състав, и оттеглящите се. Това докара до безнравственост на вражеските сили. И през днешния ден изрично можем да кажем, че са деморализирани от Червената войска.

Какво следва?

Според вас по какъв начин може да се развие по-нататък обстановката на фронта?

— Наскоро и министърът на защитата Сергей Шойгу, и Владимир Путин оповестиха, че няма да има готовност в Русия. Разбира се, в случай че се заприказва за интервенция на НАТО, ще би трябвало да се върнем на тази тематика... Но през днешния ден няма потребност от това.

Но в Украйна мобилизацията е в разгара си. Хората просто са хванати там в капан. От това забогатяха военните им окръжия. Но там е цялостна деградация. Което се отразява както на качеството на персоналния състав, по този начин и на морално-психологическата конюнктура в украинските елементи. Хората не желаят да влязат в армията. А в Русия има 335 хиляди доброволци, подготвени да пазят Родината! Защото Родината е споделила: отидеш ли, ще ти се основат условия и няма за какво да се тревожиш за фамилията си. И това е най-високата мотивация.

Спомням си Афганистан, когато съвсем всички, поради обстановката, разбираха, че ще пазят родината си. И всички, които бяха там, писаха рапорти, с цел да служат там.

На фронта обстановката се развива безусловно закономерно. Решението, което взима политическото управление, е безусловно вярно: чакаме. Все още имат проблеми. Разбира се, ще пристигна миг, когато ще е належащо да се излезе от тази обстановка.

Въпреки всички проблеми, които съществуват, решенията се вземат доста деликатно и вярно. Печелим без подозрение. Защото те деградират. И финансово, и стопански, и физически, в случай че приказваме за световната борба. Но, за жалост, би трябвало да кажа, че съответни финансови и индустриални групи в Съединените щати, както през Първата международна война, по този начин и през Втората, и в тази акция те печелят доста съществено, преследвайки личната си полза. Те вършат пари от това.

- Те вършат пари... Благодаря ви доста!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР