Лидерът на рок групата Машина времени“ Андрей Макаревич твърди, че

...
Лидерът на рок групата Машина времени“ Андрей Макаревич твърди, че
Коментари Харесай

Фронтменът на Машина времени: 80% от населението на Земята са идиоти

Лидерът на рок групата „ Машина времени “ Андрей Макаревич твърди, че 80% от популацията на Земята са идиоти.

Той споделя това в отговор на въпрос за работата си в състава на публичния съвет при комитета по културата в Държавната дума, където взе участие от началото на годината.

Музикантът отбелязва, че като цяло първото съвещание на съвета му е вдъхнало оптимизъм. Той е срещу всевъзможни забрани, като се изключи една-единствена – тази „ да се крещи по тв приемника “, защото крещенето осакатява душeвността на хората.

След публикуването на изявлението му в обществените мрежи се разгоря скандал. Някои консуматори оферират Макаревич да бъде изпъден от страната, да бъде даден под съд и да го лишат от премиите му.

Но не за пръв път се предлага да се лишават всички награди на Макаревич. Преследванията против него започнаха още през 2014 година поради позицията му за Крим, напомня Радио „ Свобода “. През август същата година, след изказването му в лагера на бежанците от Донбас в украинския град Святогорск, някои съветски общественици и политици упрекнаха музиканта в антируски убеждения. Концертите на Макаревич в Русия един след различен бяха отменяни заради най-неочаквани аргументи.

„ Ако не бях споделил, че 80% са идиоти, щяха да измислят нещо друго и резултатът щеше да е същият. Това от дълго време не ме учудва и не ме огорчава. И, в последна сметка, се удостоверява тезата, която всички разискват “, разяснява Андрей Макаревич реакциите в обществените мрежи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР