Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че Китай,

...
Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл заяви, че Китай,
Коментари Харесай

Мич Макконъл: Китай, Русия и Иран са новата ос на злото, с която САЩ трябва да се справят

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл съобщи, че Китай, Русия и Иран са новата " ос на злото ", с която Съединени американски щати би трябвало да се оправят, оповестиха от Fox News.

" Това е изключителна обстановка, в която би трябвало да се засилим и да се оправим с тази нова ос на злото – Китай, Русия, Иран – тъй като тя е непосредствена опасност за Съединените щати “, счита политикът.

Според него Иран е главен спонсор на тероризма, който доставя атакуващи дронове на Руската федерация. Макконъл упрекна Китай в поддръжка на агресори и напомни, че китайският президент Си Дзинпин е заявил " безпределно другарство с руснаците “.

Макконъл означи, че азиатските съдружници на Съединени американски щати - Япония, Южна Корея, Тайван - всички са заинтригувани от протичащото се в Украйна, тъй като знаят, че водачът на КНР го следи. Според Макконъл, " в случай че руснаците не бъдат победени, идната ще е страна от НАТО “.

Като трансферират военна помощ на украинците, Съединени американски щати възвръщат индустриалната си база, тъй като с помощта на това се основават работни места в 38 щата, сподели още той. " Следователно не е правилно мнението, че нашата помощ за Украйна не е потребна за нас “, безапелационен е сенаторът.

Изказването му идва на фона на вътрешните несъгласия в Републиканската партия във връзка с помощта за Украйна и избирането на ръководител на Камарата на представителите.

Отношенията сред Китай и Съединени американски щати остават напрегнати отдавна. Ситуацията ескалира при започване на годината, когато над Съединени американски щати беше видян китайски балон. Както тогава писаха западни медии, Пекин може да го употребява за наблюдаване на американски секретни обекти.

Външните политики на двете страни също са доста разнообразни, в това число по въпроса за войната на Русия против Украйна. Преди няколко месеца американският президентът Джо Байдън назова китайския водач Си Дзинпин деспот. Той обаче разгласи, че желае да се срещне с ръководителя на КНР.

Впоследствие Washington Post съобщи, че Белият дом към този момент е почнал да възнамерява среща сред двамата водачи, която може да се организира през ноември.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР