Лидерът на републиканското мнозинство в Сената на САЩ Мич Макконъл,

...
Лидерът на републиканското мнозинство в Сената на САЩ Мич Макконъл,
Коментари Харесай

Топ републиканец срещу Тръмп за Сирия

Лидерът на републиканското болшинство в Сената на Съединени американски щати Мич Макконъл, счита решението на президента Доналд Тръмп за евакуиране на американските войски от Сирия за " сериозна стратегическа неточност ". Това излиза наяве от негова публикация за в. " Вашингтон пост ".
" Изтеглянето на американските войски от Сирия е сериозна стратегическа неточност ", написа сенаторът. " За страдание неотдавна оповестеното евакуиране на войски може да бъде повтаряне на безразсъдното евакуиране на [военните] от Ирак от администрацията на [президента на Съединени американски щати Барак] Обама. Тази стъпка на първо място оказа помощ за издигането на Ислямска страна ", писа Макконъл.

" Нашето отдръпване, в случай че не бъде спряно, ще подтикне бруталния режим на сирийския президент Башар Асад в Сирия и нейните ирански поддръжници да разширят въздействието си. Ние също по този начин подценяваме опитите на Русия да ускори все по-господстващото си състояние в Сирия ", счита водачът на републиканското болшинство в Сената на Съединени американски щати.

Според Макконъл, Съединени американски щати би трябвало да " лимитират турската инвазия и да предизвикват спазването на примирието ", както и " да основат условия за наново влизане на американските войски и отделянето на Турция от Русия и връщането на Анкара към общността на НАТО ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР