Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл подкрепи заключението

...
Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл подкрепи заключението
Коментари Харесай

Републиканци и демократи реагират остро след пресконференцията на Тръмп и Путин в Хелзинки

Лидерът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл поддържа заключението на американското разузнаване, че Русия се е намесила в изборите в Съединени американски щати през 2016 година, макар вчерашните изказвания на президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес.

Републиканецът от Кентъки сподели пред публицисти на Капитолия през вчерашния ден: " Руснаците не са ни другари ". Той добави, че е изцяло склонен с оценката на разследващите служби за съветска интервенция в изборите, само че не отговори на въпроса дали е отчаян от изказванията на Тръмп.

Бившият вицепрезидент демократ Джо Байдън сподели, че конференцията на Тръмп с Путин е под достолепието на президентския пост, съобщи Асошиейтед прес. Думите на Тръмп не показват това, което мислят американците и това, което сме ние, сподели Байдън, за който се твърди, че обмисля да се кандидатира за Белия дом през 2020 година Той прикани американците да " си кажат думата " и да покажат, че " ние имаме вяра в демокрацията, а не в диктатурата ".

Сенаторът републиканец Боб Коркър, ръководител на сенатската комисия по външните работи, сподели, че държанието на Тръмп на срещата с Путин " не е добър миг за нашата страна. Този ден беше доста добър за президента Путин ", добави той. Според Коркър няма подозрение, че Русия се е намесила в изборите в Съединени американски щати, показва АП.

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън сподели, че безспорно Русия се е намесила в американските избори през 2016 година и продължава да подкопава демокрацията в Съединени американски щати и по света. " Президентът би трябвало да си даде сметка, че Русия не е наш съдружник. Тя остава враждебна към нашите съществени полезности и идеали ", продължи Райън.

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми осъди отношението на Тръмп към Путин на срещата в Хелзинки, заяви АП. Коми написа в Туитър, че Путин е застанал на непозната земя до Путин и е " отказал да поддържа личната си страна ".

АП цитира Коми, който назовава Путин " измамник и разбойник, кадърен да убива ". " Патриотите би трябвало да се изправят и да отхвърлят държанието на този президент ", счита някогашният началник на ФБР. Той стана неприкрит критик на Тръмп, откакто бе уволнен от него през май 2017 година и в записките си го назова " морално неспособен " да бъде президент.

По материали на БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР