Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл обяви правила

...
Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл обяви правила
Коментари Харесай

Правилата в процеса за импийчмънт в Сената ще са благоприятни за Тръмп

Лидерът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл разгласи правила за воденето на процеса, които дават опция за ускорение на процедурата и за нужда от настрана гласоподаване за приемане на показаните от Камарата на представителите доказателства против президента, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Макконъл разгласи това броени часове, откакто екипът на отбраната на Доналд Тръмп прикани Сената бързо да отхвърли обвиняванията за импийчмънт и да го оневини, с аргумента, че демократите ще отслабят президентската служба за непрекъснато, в случай че съумеят да отстранят Тръмп от служба поради, по думите на юристите, политически различия.

Макконъл неведнъж е заявявал, че при определянето на разпоредбите се е управлявал от процедурата при импийчмънта на президента Бил Клинтън през 1999 година, само че той е направил промени, които могат да благоприятстват Тръмп.

Правилата при процеса на Клинтън не поставяха ограничавания върху 24-те часа устни аргументации, които се отпуснаха на двете страни, до момента в който Макконъл ги събра в два дни на маратонни съвещания, което би разрешило на Сената да завърши с тях до събота.

След това сенаторите ще могат да задават въпроси на двете страни идната седмица, а след това ще обсъдят дали да разрешат на обвиняването и отбраната да призоват очевидци или да изискат документи, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР