Лидерът на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече партията му да

...
Лидерът на Продължаваме промяната Кирил Петков отрече партията му да
Коментари Харесай

Петков отрече предложения за кадри в службите да са съгласувани с посолства

Лидерът на " Продължаваме промяната " Кирил Петков отхвърли партията му да е съгласувала оферти за фрагменти за български служби с задгранични посолства. Това стана на конференция в петък.

Изказването му идва, откакто по-рано денем депутатът от обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Радостин Василев на който се допуска, че се чуват членове на Политическа партия, в това число Асен Василев и Кирил Петков.

На записа се разискват разнообразни политически тематики, една от които е промяна на фрагменти в държавни служби, които са били утвърдени от посолства на други страни. Във връзка с това " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " в " отвод от народен суверенитет ".

" Националната сигурност е българска отговорност, никоя друга страна не може да ни въздейства какъв избор ще създадем при бъдещи промени ", сподели Петков. " Затова всеки претендент, който ще предложим за бъдещите назначения в службите, ще държим да има чисто минало, да не е бил част от незаконна група в България или Европа, както и да не е бил сътрудник на вражеска страна или на Държавна сигурност ".

По негови думи при крайните назначения ще бъдат осведомени партньорските служби в границите на отговорностите на страната като член на Европейски Съюз и НАТО.

По отношение на достоверността на записите на Радостин Василев Петков сподели, че не може да удостовери. По думите на Василев те са от Национален съвет на Политическа партия и не са манипулирани, а единствено изрязани.

По-рано в четвъртък Петков, които са правени в централите на партията и в Народното събрание. По негови думи " тези дейности са работа на службите и дълбоката страна за дестабилизация и неуспех на договарянията за сформиране на държавно управление ".

В записа също по този начин се разисква и хипотетично предложение на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов , съгласно което да се сътвори краткотрайна " комисия по имунитетите ", ако бъде пожелан имунитетът на Бойко Борисов. Предполагаемият глас на Асен Василев прибавя, че съгласно концепцията на Иванов по този метод " най-малко шест месеца ще се влачи имунитетът на Бойко ".

Иванов сподели в петък, че диалозите, са засягали модела на Европейския парламент (ЕП) по отношение на метода, по който се преглеждат настояванията за имунитет, " без оглед на Бойко Борисов или на някой различен съответен народен представител ".

Разговорите са били " предвид на обстановката като цяло в страната, в която основният прокурор декларира, че ще нападна Народното събрание, назовава ни „ отпадъци “, тъй като Народното събрание желае да му лимитира пълномощията ", добави той.

Относно това дали е имало съвещания с непознати посолства за службите Иванов сподели, че персонално не е водил такива диалози и не може да разяснява.

Според Петков " най-големият въпрос е за какво президентът продължава да бави връчването на втория мандат и дали това е синхронизирано с днешната конференция " на Василев. Съпредседателят на Демократична България изрази мнение, че задачата на записите на Василев е да се провали обединението.

Новината идва, откакто в понеделник ПП-ДБ и ГЕРБ реализираха съглашение за държавно управление на ротационен принцип за 18 месеца. На конференцията в петък Радостин Василев сподели, че напуща ПП-ДБ поради това решение, защото то опонира с кардиналната позиция на обединението, която упреква ГЕРБ в корупция.

Очаква се президентът Румен Радев да връчи втория мандат на ПП-ДБ в идващите дни.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР