Лидерът на правителството в Хонконг Кари Лам обяви, че законопроектът

...
Лидерът на правителството в Хонконг Кари Лам обяви, че законопроектът
Коментари Харесай

Лидерът на Хонконг: Законопроектът за екстрадицията е мъртъв

Лидерът на държавното управление в Хонконг Кари Лам разгласи, че законопроектът за екстрадицията, довел до вълна от митинги, е " мъртъв ", оповестява Агенция Франс Прес.

Тя обаче отхвърли да разгласи отдръпването на текста, каквото е настояването на стачкуващите.

От седмици някогашната английска колония е в тежка политическа рецесия. Причината е, че хората не утвърждават противоречивия текст, заради което излязоха на улицата в символ на кротичък митинг. На някои места обаче се стигна до безредици и конфликти сред полицията и радикални стачкуващи.

Въпреки че държавното управление разгласи прекратяването на плана, това не беше задоволително за потушаване на напрежението, което прерасна в придвижване, борещо се за демократични промени и одобряване на свободите в региона.

Лам призна, че опитите на държавното управление да одобри законопроекта са били " цялостен неуспех ".

" Дадох си сметка, че има фундаментални проблеми в обществото в Хонконг. Най-напред би трябвало да разберем какви тъкмо са тези проблеми и да намерим решение, с цел да вървим напред ", съобщи държавният водач пред част от протестиращите. Лам обаче не одобри някои от основните претенции на стачкуващите, каквото е настояването за цялостно отдръпване на плана за екстрадицията.

" Всъщност в случай че планът бъде отдръпнат през днешния ден, след три месеца той може да се върне в Законодателния съвет. Може би жителите желаят да чуят нещо уверено и дефинитивно. В подобен случай думите " законопроектът е мъртъв " ми се костват задоволително ясни ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР