Лидерът на ПП се оказва най-богатият български политик в 49-ото

...
Лидерът на ПП се оказва най-богатият български политик в 49-ото
Коментари Харесай

Бойко Борисов с 314 хил. лв. на сметка. Кирил Петков – с над милион


Лидерът на Политическа партия се оказва най-богатият български политик в 49-ото Народно събрание

В сметките на водача на ГЕРБ Бойко Борисов има  314 620 лв.. Това е заявил той пред Сметната палата. Бившият министър председател е показал и две банкови сметки - за 191 166 лева и за 36 543 лева Средствата са от " компенсации от заплати, отпуск от минали години, изплатени болнични и трудови приходи ". Официално от заплати за 2022 година Борисов е получил 133 968 лева

Най-богат от партийните водачи в 49-ото Народно заседание е съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков, който за няколко месеца беше министър-председател на България. Петков е оповестил 700 000 $ (1 120 000 лева.) на сметка в чужбина. Той употребява непознат апартамент в София, а със брачната половинка му си поделят собствеността на два автомобила - " Лексус " и " Мини купър ", купени през 2021 година Като пари в наличност той е показал 5 хиляди $.

Христо Иванов и брачната половинка му държат в наличност 15 хиляди лева И трите сметки на съпредседателя на Демократична България са у нас и са за малко над 70 хиляди лева Жена му има две у нас и три в чужбина - за малко над 80 хиляди лева Тя обаче изплаща и заем за над 340 хиляди евро.

Колегата му от ДСБ Атанас Атанасов държи в кеш малко над 12 хиляди лева, а брачната половинка му има депозит от 2800 евро.

Лидерът на “Зелените ” Владислав Панев не е купувал парцели от 2019 година До тогава фамилията му е натрупало 4 жилището у нас, един в Тилбург, Нидерландия, магазин в Симеоновград и жилище в Димитровград. Колите на Паневи са 3, последната е взета 2022 година и е “Тойота ” за малко над 70 хиляди лева Депутатът от Демократична България е един от най-спестовните в това Народно събрание - има осем влога на стойност 692 087 лева, брачната половинка му има един - от едвам 2000 лева Той е и депутатът, справил се най-добре пред последната година - сметките му са набъбнали с повече от 400 хиляди лв..

Панев чака пари от две ипотеки за малко над 55 хиляди лева, до момента в който половинката му има на свое име потребителски заем и лизинг за над 100 хиляди лева Лидерът на “Зелените ” държи дивиденти и акции в 47 сдружения. Най-скъпо му е излязло придобиването на такива в “Скай ръководство на активи ” - вложил е повече от 200 хиляди лева Панев има акции в Швейцарската национална банка, “Софарма ”, БМВ, " Американ Тобако ”, закупил е и държавни скъпи бумаги от Колумбия, Румъния и Черна гора.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР