Лидерът на политическа партия Има такъв народ Слави Трифонов продължи

...
Лидерът на политическа партия Има такъв народ Слави Трифонов продължи
Коментари Харесай

Слави Трифонов представя българските министри такива, каквито са -II част

Лидерът на политическа партия ”Има подобен народ ” Слави Трифонов продължи да показва българските министри, както и обстоятелствата, с които хората ги знаят и помнят. Ето какво написа през днешния ден той във Facebook:
Втора част:

Данаил Кирилов (министър на правосъдието)
Каквото и да кажем тук - все ще е малко.
То не бяха “бели хакери”, то не бяха “джуркане на делата”, то не бяха “обърнати файлове”.

Бившият общински консултант от Българска социалистическа партия обаче ще остане в историята най-много като юридическия корифей на… ГЕРБ в 43-ото и 44-ото Народно събрание, инициирал куп законодателни промени, свързани с настоящите потребности на властта и лобистки ползи.
И до през днешния ден стои въпросът понече ли Дани Кирилов, прочут в обществените мрежи като Барни Ръбъл, да целуне ръката на Бойко Борисов, откакто министър председателят го предложи за министър?

Красимир Вълчев (министър на образованието и науката)
Това е министърът, който се ревизира за спор на ползи, тъй като е субсидирал фондацията на своята кума и е одобрявал учебниците й.
Това е министърът на образованието, който по време на изключителното състояние даваше брифинги, угрижен за “учитилитИ” и “родитИлитИ”.

Кирил Ананиев (министър на здравеопазването)
Това е човек, който няма нищо общо със опазването на здравето. Той е незаменимият финансист на прехода - бил е заместник-министър на финансите в държавните управления на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов, Георги Близнашки и министър на финансите в служебното държавно управление на Огнян Герджиков.
Това е министърът, който искаше обещаната детска болница да се построи в изоставена, рискова и извънредно несъответствуваща постройка за същите милиони, за които може да се построи изцяло нова постройка, отговаряща на всички стандарти.
Това е министърът, който излъга медицинските сестри, че ще получат 50 милиона лв. за нарастване на заплатите. И продължава да ги лъже.
Това е министърът, който ще се запомни със своите изцяло несъответстващи заповеди по време на изключителното състояние - заповеди, траещи по един ден или заповеди, противоречащи си една на друга.
Зрителите евентуално ще го запомнят и с няколкото изключителни брифинги, на които нищо не му се разбра.

Боил Банов (министър на културата)
Известен с аферата “Ало, Банов”. Уличен със запис, че е оказал помощ на частна компания да “спести” над 700 000 лв. наказателна клауза към страната за ремонта на “Ларгото”.
Тотално провалил се в ограниченията в поддръжка на културния бранш в изискванията на пандемия.

Емил Димитров (министър на околната среда и водите)
Хореограф и икономист от школата на Министерство на вътрешните работи, който няма нищо общо с екологията.
Като народен представител в този мандат на Народно събрание е създател на “тежък лобизъм” в интерес на “Лукойл” (по думите на личния му съдружен сътрудник Валери Симеонов).
Автор и на корекция в закона, спестяваща на БМФ наказателна клауза в размер на 58 милиона лв. към страната.
Съвносител на смяна в Закона за хазарта, спестяваща към 700 милиона лв. на “Националната лотария” от такси към страната.
Това е министърът, който дискретно изключи парцел на братя Диневи в Свети Влас от “Натура 2000”, откакто те към този момент го застроили.
Това е министърът, който най-нахално съобщи, че от подпорната стена в Алепу ще стане прекрасен хотел.

Десислава Танева (министър на земеделието, храните и горите) Уличена със запис по какъв начин предлага на земеделци да крият информацията, че има измами с еврофондовете, тъй като в противоположен случай Европейският съюз може да спре финансирането! Това е министърът на горите, който подари първокласните джипове, закупени за потребностите на горските стопанства на Националната работа за защита, с цел да бъдат возени политици. Единият от джиповете беше подкаран персонално от баш шефа й Бойко Борисов.

Емил Караниколов (министър на икономиката)
Това е министърът, който в разгара на коронакризата позволи като принципал на Българска банка за развиване да бъде провиснал заем от банката за 75 милиона лв. на колекторска компания с 2000 лв. доходи.
Това е министърът, който даде 160 милиона лв. от същата тази Българска банка за развиване на една частна банка.
Това е министърът, който вместо медицински произведения донесе 12 тона лечебни фурми от Обединените арабски емирства и след това влезе в карантина.

Росен Желязков (министър на превоза, осведомителните технологии и съобщенията)
Обвинен и оневинен за Костинбродската спекулация, обвързвана с готовите за потребление бюлетини за парламентарните избори през 2013 година
Това е министърът, който призна, че има корупция в автомобилната администрация, че има купени книжки, само че се помири, че по този начин е било и по този начин ще продължи да бъде.
Това е индивидът, който преди да стане министър, няколко години е в администрацията и се занимава с въвеждането на електронно ръководство. Което за момента е цялостен неуспех, макар изхарчените милиарди левове.

Николина Ангелкова (министър на туризма)
И тук, каквото и да се каже, ще е малко.
Това е министърът, който мина метър около “Апаратаментгейт”. Тя също беше уличена, че е закупила на ниска цена апартамент в софийския квартал “Овча купел” и също се оказа заможна, с помощта на роднините. По думите й, парцелите за над 1 милион лв. ги има посредством и на… баща си.
Това е министърът, който тотално се провали в ограниченията в поддръжка на туризма поради ковид. Единствената й мярка е декларираното от нея желание да удължи летния сезон до края на октомври.
Ще се помни и още една оповестена мярка от нея: “На някои плажове чадърите ще са на нулеви цени, а на други - на още по-символични”.
Най-добрата оценка за работата на Николина Ангелкова в действителност са опашките към Гърция.

Красен Кралев (министър на младежта и спорта)
Това е министърът, при който българският спорт бележи най-слабите си резултати.
Това е министърът, при който парите за спорт се харчат на мрачно.
Това е министърът, който след скорошния одит на Сметната палата би трябвало да дава отговор по какъв начин и къде се изпаряват парите на тотото.

Теменужка Петкова (министър на енергетиката)
Това е министърът, който си подаде оставката след разразилия се величествен скандал с обявената покупка на ЧЕЗ от Гинка Върбакова. Оставката на Теменужка, която познавала Гинка от 20 години, първо беше призната от премиера Борисов, само че после… отхвърлена. Познанството от 20 години си остана.
Това е министърът, който обаче не си подаде оставката след голямата санкция от 77 милиона евро, която Европейската комисия наложи на Българския енергиен холдинг и която всички ние плащаме.

Това е министърът, който лъже, че няма потребност от нова нотификация от Европейската комисия за плана “АЕЦ Белене”. Проект, в който потънаха милиарди левове на данъкоплатците през годините и който затова е определян за един от най-големите корупционни планове у нас.

Това е министърът, който дава отговор и за така наречен “Балкански поток”, който сякаш го строяхме по 5 километра дневно и който трябваше да е подготвен най-късно на 13 юни, по думите на премиера. Разбира се, и към днешна дата този поток не е подготвен и изобщо не е ясно по кое време ще е подготвен. Единственото ясно е, че за момента ние, данъкоплатците, плащаме за този план над 2 милиарда лв..

Слави Трифонов, Facebook

Четете ТУК част първа!


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР