Лидерът на ПЕС Сергей Станишев каза пред журналисти, че за

...
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев каза пред журналисти, че за
Коментари Харесай

Станишев има едно наум за коалиция с АБВ за предстоящите избори

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев сподели пред публицисти, че за идна коалиция с АБВ би трябвало да се намерения.

"Аз не съм виждал какво тъкмо оферират от АБВ, само че с тях човек постоянно би трябвало да има едно мислено, тъй като, дано не забравяме, че навръх европейските избори те отделиха гласове от Българска социалистическа партия, демотивираха доста хора и три месеца по-късно влязоха в ръководство с ГЕРБ ". Това сподели Станишев в отговор на въпрос по какъв начин ще разяснява заявката на ръководителя на АБВ Румен Петков, който прикани за необятна коалиция на идните избори.

Филип Попов, секретар на парламентарната група на "БСП за България ", разяснява по същата тематика, че е хубаво човек да се връща към корените си. По думите му, един път влезнала в сърцето, социалистическата концепция мъчно излиза оттова. Той добави, че освен АБВ, а и други извънпарламентарни партии, придвижвания и обединения имат интерес към коалиция с Българска социалистическа партия, което демонстрира, че партията е на прав път.

В отговор на запитване има ли едно мислено във връзка с АБВ, Попов уточни, че постоянно човек би трябвало да има едно мислено, само че решението се взема от Националния съвет на партията.

Според Георги Божинов коалиция на Българска социалистическа партия е безусловно нужна. Предизборно би трябвало да се направи необятен съюз на основата на публичните упования, с цел да се обезпечи такова електорално болшинство, с което да се осъществя нова политика.
"Ако се следят сегашният парламент и ръководещата коалиция, е видно, че по едни въпроси се съюзяват, а по други се конфронтират ", уточни Божинов. Той добави, че за ГЕРБ е допустимо през днешния ден с едните да ръководят, а на следващия ден с други да се съюзяват, само че на Българска социалистическа партия такова нещо не й е обещано.

"Ако сме кардинална политическа мощ, при тези електорални настройки през днешния ден, ние не можем да си осигурим такова електорално болшинство, с което да осъществяваме нова политика ", сподели Божинов. По думите му, за това е нужен необятен съюз и необятна политическа опция на днешното статукво, като АБВ е единствено детайл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР