Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е събрал най-много номинации в

...
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е събрал най-много номинации в
Коментари Харесай

Станишев събра най-много еврономинации сред съпартийците си в Плевен

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е събрал най-вече номинации в Плевен за евродепутатската листа на Българска социалистическа партия. Той е препоръчан от 37 съществени партийни организации в общината. След него са проф. Румен Гечев и Елена Йончева – с по 36 номинации. Това стана ясно на извършеното през уикенда съвещание на общинската партийна конференция в Плевен.
„ Основна точка на конференцията беше номинациите на плевенските делегати за Евроизбори 2019. Номинираните са общо 41. Имаше осем плевенски фрагменти, само че на конференцията петима от тях си направиха отводи. В последна сметка националният съвет на Българска социалистическа партия ще бъде органът, който ще реши и ще реши кои от номинираните да намерят място в листата за евродепутати “ – разясни пред Actualno.com общинският водач на Българска социалистическа партия в Плевен Свилен Атанасов.
Общинската партийна конструкция има 126 съществени партийни организации и клубове по ползи. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова, която още преди месец съобщи, че няма да взе участие в евродепутатските листи, също е получила номинации – 10, добави Свилен Атанасов.
На общинската партийна конференция е бил показан работният вид на „ Визия за Плевен “, който ще бъде главният избирателен документ на Българска социалистическа партия в идния локален избор. В него измежду целите за регионалния град и за целия район са посочени довършването на автомагистрала „ Хемус “ и построяването на АЕЦ „ Белене “. Като най-важни цели за Плевен са посочени построяването на промишлен парк, вложения в спортната база – главно в плана за „ Арена Плевен “ и в реорганизация на градския стадион. Сред останалите значими цели са възстановяване на инфраструктурата в дребните обитаеми места и в кварталите на града, развиване на туризма и др.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР