Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще стартира

...
Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще стартира
Коментари Харесай

Storytel стъпва на българския пазар

Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще започва с безграничен достъп до стотици заглавия на български и над 50 хиляди на британски
 Storytel предлага неограничена абонаментна стрийминг услуга от 2005 година и досега има към 50 млн. слушани аудиокниги по целия свят.
През 2018 Storytel ще доближи 200 милиона часа стрийминг. След Мексико и OAE, България е 15-тата страна, в която компанията с упоритост за международен водач стартира да предлага услугите си.
    Storytel – една от водещите европейски стрийминг платформи за цифрово наличие, започва предложение на услугите си на българския пазар. Моделът на Storytel е непосредствен до към този момент познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до безкрайно наличие от книги и публикации във всевъзможни жанрове против месечна абонаментна такса. Услугата е налична посредством мобилна апликация, която може да се конфигурира на всевъзможни мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокинги на българския пазар, с фокус върху българско наличие, в това число типичен творби, модерни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, публикации и журналистика, аудиосериали и други.

”Storytel идва в България с упоритостта да съдаде нова категория, стъпвайки на обичайно огромния интерес на българите към четенето и литературата, и възходящото търсене на цифрово наличие с абонаментна услуга. Всички тези фактори, наред с необятното разпространяване на смарт телефоните у нас, са добра причина за покачването на интереса към слушане на истории и книги в придвижване или до момента в който вършим нещо друго. ”
Това разяснява Лиза Василева, шеф на Storytel за България. ​ ”През последните три години, аудиокнигите са най-бързо растящият цифров формат на световния пазар. Според данни на Американската асоциация на аудиокнигите (APAC), през 2017 година оборотът доближава близо $2.5 милиарда $, което е с 22.7% повече от 2016-а. ”, прибавя още тя.



Лиза е управител с дълготраен опит напълно в софтуерна и цифрова среда, който през последните 15 години се занимава с консултиране на онлайн и мобилни планове, а последните 3 години подкрепя международни марки да схващат данните на потребителите си посредством технология и реклама. Тя има завърешена Бакалавърска степен от Софийския Университет „ Св. Климент Охридски “ и MBA към Университета HULT London, Англия. Първият анонс от нейна страна във връзка старта на Storytel в България ще бъде в програмата на Софийския интернационален книжовен фестивал на 14 декември от 17:00 часа, когато в мраморно предверие на НДК тя ще води полемиката на тематика: ”Обичате ли вълнуващите истории? Как Storytel и аудиокнигите могат да обогатят всекидневието ви. ”​
В България Storytel стартира с азбучник от над 300 заглавия на български и безграничен достъп до повече от 50 хиляди на британски
Българското наличие включва настоящи български заглавия и романи на модерни създатели като Алек Попов, Александър Шпатов, Ангел Игов, Георги Господинов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и наложителни класики като ”Бай Ганьо ” и ”Под игото ” и творби за деца като ”Малкият принц ”, ”Хъкълбери Фин ”, ”Лешникотрошачката ”, ”Том Сойер ”, ”Принцът и просякът ” и доста други. В каталога могат да бъдат открити и български шлагери като ”Потъването на Созопол ” на Ина Вълчанова, ”Сестри Палавееви ” на Алек Попов и разнобразна лирика – от Яворов до Георги Господинов. Някои от престъпните романи са: ”Русалката ” на Камила Лекберг, ”Мъжете, които мразеха дамите ” на Стиг Ларшон и ”Къщата ” на Богдан Русев, а измежду разказите могат да се чуят: ”Деград ” на Васил Георгиев и ”Стари хипари ” на Михаил Вешим. В българския азбучник има и исторически аудиокниги за Левски, Бенковски, ”Шипка ” на Яна Язова, ”Писма от България ” на Евгений Утин и други.



Застъпени са и жанровете „ Трилър “ и „ Съспенс “ със заглавия като “Трите вещици ” на Никол Данева и “Кой ” на Елена Алексиева, а в категория „ Фантастика “ е показано и неповторимо наличие Storytel Original с аудиосериал “Черният делфин ”. Сред книгите за бизнес и стопанска система са ”Успешен онлайн маркетинг ” на Жюстин Томс и Денислав Георгиев и ”Мисли и забогатявай ” на Наполеон Хил, а в раздела за самоусъвършенстване могат да бъдат открити заглавия като ”Седемте духовни закона на йога ” от Дипак Чопра, ”За индивида, заболяването и още нещо ” на Златимир Коларов и доста други. Записите на книгите са направени с присъединяване на надарени български артисти като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Звезделин Минков, Петър Мелтев и доста други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР