Лидерът на партията Независими гърци, по-малкият коалиционен партньор в гръцкото

...
Лидерът на партията Независими гърци, по-малкият коалиционен партньор в гръцкото
Коментари Харесай

Гръцки партиен лидер: Заев нарушава договора от Преспа

Лидерът на партията " Независими гърци ", по-малкият съдружен сътрудник в гръцкото държавно управление, Панос Каменос заплаши, че ще отдръпна всичките си министри и доверието в държавното управление преди " договорът от Преспа " да дойде в гръцкия парламент, оповестяват македонските малките екрани.

Каменос упрекна македонския министър председател Зоран Заев, че си измисля неща, които ги няма в контракта, предава Българска телеграфна агенция.

" Няма да участваме в държавно управление, което ще внесе в Народното събрание този контракт, което значи, че ще оттеглим доверието си в държавното управление. Господин Заев към този момент нарушава контракта, като споделя неща, които не съществуват в този контракт. Не споделя, че към този момент няма да бъдат " Македония ", съобщи Каменос.

Той твърди, че предходната седмица министър председателят Алексис Ципрас разговарял за това със Заев по телефона.

Без партията на Каменос ръководещата Сириза на Ципрас няма болшинство в гръцкия парламент, с цел да ратифицира Преспанския контракт. Нещата за Ципрас се усложниха в допълнение, откакто и опозиционната " Потами " /Реката/, която се смяташе за опция на Каменос, предходната седмица се отхвърли от контракта и разгласи, че няма да гласоподава за утвърждението му. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР