Лидерът на Партията на победата в Турция Юмит Йоздаг обяви

...
Лидерът на Партията на победата в Турция Юмит Йоздаг обяви
Коментари Харесай

Лидер на турска партия подкрепи кандидата на опозицията за президент

Лидерът на Партията на успеха в Турция Юмит Йоздаг разгласи поддръжката си за претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу (на основната снимка) на балотажа на президентските избори тази неделя, съобщи локалната частна телевизия НТВ, представена от Българска телеграфна агенция.

Партията на успеха е една от обединенията, които съставяха Алианса АТА, издигнал кандидатурата на Синан Оган на първия тур на президентските избори в Турция. Самият Оган разгласи по-рано поддръжката си за президента Ердоган на балотажа.

Подобно на Йоздаг обаче различен функционер на Алианса АТА - Ведждет Йоз, ръководител на Партията на справедливостта, приканва поддръжниците си да гласоподават за претендента на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу, като акцентира, че техен първи приоритет е да отстранят държавното управление.

В изказването си през днешния ден след среща с Кълъчдароглу в централата на Партията на успеха Юмит Йоздаг сложи акцент върху казуса с големия брой сирийски бежанци в Турция.



Юмит Йоздаг

" Не можем да предотвратим обедняването на турския народ, като харчим 11 милиарда $ годишно за бежанци ", съобщи той и добави, че поддръжката му за балотажа по-рано са търсили и от ръководещата партия, която обаче не се е заела с връщането на бежанците назад в родината им.

" С Кемал Кълъчдароглу постигнахме единение в мненията. Партията на успеха ще поддържа Кълъчдароглу на втория тур на президентските избори ", сподели Йоздаг.

По-късно той показа и пост в профила си в обществените мрежи.

" Турция няма да бъде " мигрантистан ". На 29 май 2023 година турският народ ще стартира да си връща страната ", написа Йоздаг.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР