Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова

...
Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова
Коментари Харесай

Станишев зове БСП да побърза с листите си за ЕП

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев прикани от Страсбург Българска социалистическа партия да побърза с образуването на листите си за евроизборите .

На въпрос дали би бил подготвен да стане лидер на евролиста от Българска социалистическа партия , Станишев благодари на всички за упованията и доверието, само че посочи, че за него е значимо националният съвет да завърши процеса по образуване на листите: " тъй като няма време ".

" Българска социалистическа партия би трябвало да покаже единение, да следват тоз и , който излъчва убеденост . Ние желаеме единна, солидарна и обществена Европа ", съобщи Сергей Станишев.

Станишев дефинира измененията в Изборния кодекс , поради които Българска социалистическа партия излязоха от Народното събрание, като направени на мрачно и в последната минута , което е доста скандално единствено по себе си.

В момента не се чака нищо с изключение на да се даде разбор и да се реши какъв е проектът и по какъв начин да се действа , с цел да се вземе рационално и мощно политическо решение, уточни той по отношение на позицията на социалистите. Станишев отхвърли да разяснява, преди да чуе разбора за измененията.
 Медведев към Борисов: Изтребители постоянно ще дойдат, значимо е газ да пристигна
Медведев към Борисов: Изтребители постоянно ще дойдат, значимо е газ да пристигна

Ние сме в НАТО и с Русия, съобщи Борисов

Станишев не е изумен от позицията на премиера на Русия Дмитрий Медведев, откакто преди време Борисов се е похвали, че е спрян плана " Южен поток ". Лидерът на ПЕС съобщи, че не е загадка, че има огромен напън от европейски институции, само че Българска социалистическа партия не се е огънала на този напън - ГЕРБ се огъна , уточни Станишев. По думите му е тъпо, че липсва независима воля.

В днешната резолюция за Русия се пробваха да прокарат текст против " Северн поток " 2, само че това не мина, а ние изпуснахме по-голямото - " Южен поток ", който минаваше непосредствено през България.

Станишев съобщи че е реалист и прикани да се работи за осъществяване на плана. Лидерът на ПЕС прикани газопроводът да не бъде именуван " Турски поток ", защото след Турция той влиза в Европа .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР