Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев благодари

...
Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев благодари
Коментари Харесай

Станишев благодари за актива на БСП за номинациите за евровота. Очаква повече места в ЕП

Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев благодари на членовете на Българска социалистическа партия, които издигат номинацията му за евроизборите през май. 
 Станишев: ПЕС предлага Нов обществен контракт за Европа  Станишев към левите водачи: Ще дадем Нов обществен контракт на Европа
" С голяма част от тези хора съм водил доста акции. Те ме познават и знаят, че съм човек на Българска социалистическа партия. Винаги съм бил и ще бъда ", сподели той на конгрес в Мадрид. С него ПЕС слага публично начало на акцията на претендента си за ръководител на Еврокомисията Франс Тимерманс и показва предизборната си платформа, наречена Нов обществен контракт за Европа. Тя е създадена от всички 34 партии от политическото семейство. " Изработихме го дружно с упоритостта да убедим колкото се може повече европейци да възобновим Европа, да я спасим посредством смяна, означи той. 

" Всеки претендент за евродепутат би трябвало да може да беседва с хората. Аз имам отношението към хората и последните ми визити в страната ме убеждават. Мога да слушам даже тези, които не са съгласни с мен ", съобщи Сергей Станишев.



Сергей Станишев и Франс Тимерманс СНИМКА: ПЕС

Лидерът на ПЕС предвижда, че в доста страни, включително в България, левите ще завоюват повече мандати за новия Европейски парламент.

" Левицата подчертава на обществената политика и това е нейният отговор на крайните националисти. Виждаме все по-голямо доближаване на ЕНП с крайните националисти - градят мостове към Орбан в Унгария, в Испания националната партия и либералите избелват облика на крайните националисти, да не кажа неофашисти, разяснява Станишев.

" Убеден съм, че хората на всички места желаят да видят Европейски Съюз, който възвръща справедливостта, бори неравенствата. Мнозина през днешния ден споделят " Европа на нациите ". Но това значи огромният да мачка слабия, а ние желаеме единна Европа - не на скорости. Където всяка страна е уважавана, където се преодоляват разликите с младежка или детска гаранция, основаване на работни места ", добави водачът. 

Станишев акцентира, че ПЕС няма да води акция на омразата.

На въпрос кои ще бъдат сътрудниците им в идващия Европарламент, президентът на ПЕС отговори, че работят и ще търсят допирни точки с Европейската обединена левица и със Зелените. Той обаче означи, че европейските социалисти поддържат тезата, че Европа би трябвало да минава от ден на ден към зелена стопанска система и запазване на околната среда, само че са единствените, които обвързват тази политика със обществени политики и със обществена отбрана. " Ние в този момент сме в съпротива на болшинството в Екологичен потенциал, което се образува най-много от ЕНП и националистически партии в доста връзки, европейските консерватори и реформатори да вземем за пример. АЛДЕ е част от това статукво сега ", уточни още той и не отговори изрично дали партията би си партнирала с АЛДЕ след изборите.

Лидерът на евролевицата разяснява и позицията на партията по въпроса за мигрантите. Според него тя е в полза на България. " Ние сме за промяна на Дъблинския правилник и не желаеме България, както и другите гранични страни, да се трансформира в буфер и лагер на бежанци ", сподели той. И изясни, че левицата е за взаимност в Европейски Съюз и за Европа със мощни граници, а не за континент като разграден двор, в който всеки може да влезе. Ако Европа не желае да внася неустановеност, тя би трябвало да изнася сигурност към страните в рецесия или с спорове, счита Станишев. Това може да се случи с начинания (от вида на проекта " Маршал " ) и помощ за тези страни, които да оказват помощ на хората в техните страни на генезис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР