Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов заяви че е получил

...
Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов заяви че е получил
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: По донос от българските служби имам забрана 10 години да влизам в Украйна

Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи че е получил възбрана да влиза в Украйна за 10 години. Това се е случило, откакто преди дни е бил на посещаване в Молдова, а по-късно и в Украйна, изясни самият Костадинов на брифонг, съобщи Новини.бг.

От украинските служби му е било казано, че са получили информация, че е ръководител на проруска партия в България. Костадинов е попитал от кое място имат тази информация и му било отговорено - от българските разследващи служби.

Костадинов описа, че минал границата сред Молдова и Украйна без проблем. Няколко часа по-късно обаче схванал, че го търсят три служби - военно-граничната, полицейската и Службата за сигурност на Украйна.

Стана ми ясно защо, изясни Костадинов. Той описа, че близо час “под дулото на автоматите” и обкръжен от четирима бойци.

Получихме уведомление, че ни търсят и взехме решение незабавно да влезем по отношение на хората, уточни той. Военните го съпроводили до граничния пункт. Там му споделили, че са получили информация, че е ръководител на проруска партия.

„ Това обвиняване е еднакво на смъртна присъда “, акцентира Костадинов. И уточни, че е споделил на украинците, че това не е правилно, като е изискал да разбере от кое място те са получили информацията. По думите му отговорът е бил, че българското разузнаване е уведомило украинците.

Той счита, че задържането му крие риск за хората, с които се е срещал.

Предателството на българската страна по отношение на мен се отразява в пъти повече на българските жители там. Откакто съм се прибрал, не спирам да диря информация дали хората, с които съм се видял, са живи, уточни Костадинов. Той сподели, че знае кой е подал информацията за него.

Костадинов разгласи също, че партията му стартира акция за набиране на филантропична помощ, която ще бъде пренасочена към българската общественост в Тараклия. Той изясни, че регионът е безпаричен и има липса на медикаменти, детски храни, пюрета, пелени, брашно.

От постовете на водача на " Възраждане " във Facebook излиза наяве, че единствено преди дни той е бил в Молдова, при българите от регион Тараклия, а по-късно в Украйна.

" Както към този момент разбрахте, преди няколко дни бях в Украйна. Видях доста ужасяващи неща, чух информация, която не трябваше да слушам, претърпях трагични събития, които биха раздрусали мислещата част от българския народ. За едно обаче не бях подготвен, това беше измяната от своите... ", написа Костадинов директно преди да даде през днешния ден конференция.



А ето и известието му от неделя, в което оповестява за визитите си в Молдова и Украйна:

" Едно и също слънце грее над всички българи по света - без значение дали сме в Болград, Тараклия или Варна. Една и съща би трябвало да е загрижеността и на българските управници към българите, само че уви, не е. За мен обаче разлика няма. Нещо повече - тъкмо в този момент, когато в Украйна има война, а Молдова приема десетки хиляди бежанци, ние сме длъжни да помогнем на нашите сънародници и в двете страни.

- Днес и на следващия ден ще обявим какви дейности ще предприеме " Възраждане " в тази посока, тъй като време за губене няма. Когато страната не прави нищо, ние ще заемем нейното място.

- Благодаря на Иван Паслар, ръководител на районния съвет на регион Тараклия, за гостоприемството. На сънародниците ни в Украйна ще спестя имената, защото не искам проблемите и заканите, които ми сътвориха и насочиха украинските управляващи, да се стоварят и на техните глави. За тях и за предателските дейности на българското държавно управление ще приказвам по-късно.

- Накрая, защото през днешния ден е Заговезни и се желае и дава амнистия, желая да желая амнистия от българите в Бесарабия!
‼Простете, че не вършим задоволително за вас!
В дълг сме към нашите братя там и е извънредно време да почнем да го изплащаме! "



По-рано Костадинов заяви, че от Донецката област настояват, че България доставя муниции за Украйна:

" От националната милиция на Донецката област в Украйна, приета като независима от Русия, настояват, че България дава муниции в братоубийствената война в Украйна.
Питаме Kiril Petkov: даваме ли муниции за войната? Нека има изясненост по тематиката и се спре със спекулацията, в случай че има такава. Българският народ има правото да знае цялата истина! "



Костадинов се разгласи и срещу концепциите на някои български " общественици ", които поискали от държавното управление да забрани избрани български медии поради позицията им за войната в Украйна.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР