Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов призова правителството спешно да

...
Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов призова правителството спешно да
Коментари Харесай

Съпруги на моряци от кораба "Царевна": Надяваме се мъжете ни да оцелеят по чудо

Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов прикани държавното управление незабавно да беседва с украинската страна, с цел да бъдат изведени от Мариупол нашите блокирани моряци, съобщи БНР.

" Първо трябваше да се създадат диалози, както с едната страна, по този начин и с другата. Трябваше да се отиде до Киев и до Москва. Подчертавам, казусът тук не е обаче в Русия. ", сподели Костадинов на взаимен брифинг с роднините на моряците от кораба " Царевна ", който от 21 февруари се намира в пристанището на Мариупол.

Налага се решение на казуса и бърза евакуация на 17-те моряци, защото военните дейности заплашват живота им.

По думите на брачната половинка на един от моряците Катерина Димова корабът е към този момент с вреди, от няколко дни има пукнати стъкла, както и дупки по обкова на кораба.

" Писахме голям брой писма до Външното министерство, до Министерството на превоза. Други писаха и до президента. Една част от тези писма не получиха никакъв отговор, тъй че ние си оставаме чакайки и надявайки се тези хора да оцелеят по някакво знамение. ", сподели пред публицисти Димова.

***Българският транспортен съд „ Царевна ", който е благосъстоятелност на българската компания „ Шипман ", със седалище в град Варна, с екипаж от 19 български моряци на борда, е блокиран от 24 февруари на пристанището в украинския град Мариупол. Руската страна, като участник във военния спор в Украйна, е съгласна да освободи българския транспортен съд, с цел да могат сънародниците ни да се приберат в родината ни.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР