Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов има забрана за влизане

...
Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов има забрана за влизане
Коментари Харесай

Украинските власти към Костадинов: Трябваше да ви разстреляме заради това, че сте руски агент

Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов има възбрана за влизане в Украйна. Черният щемпел му е натрапен за 10 години, заяви той.

Лидерът на " Възраждане " е бил на посещаване в Украйна и Молдова през почивните дни. Преминал е границата без проблем, само че часове по-късно схванал, че е търсен от три разнообразни служби:

" Военно-граничната, полицейската и Службата за сигурност на Украйна (СБУ), която е в действителност тяхното контраразузнаване. Получихме уведомление, че ни търсят. Разбира се, не ни споделиха защо. На мен ми стана ясно какво се случва обаче. Тъй като Болград е покрай границата, отидохме до там за 10 минути. Малко по-късно пристигна и полицейска кола с полицейски чиновници и с сътрудници на СБУ. Взеха ми паспорта, започнаха да ме снимат под дулото на автоматите. Четирима боеца ни бяха обкръжили и не ни разрешаваха да мръднем изобщо ", добави той, представен от БНР.

Костадин Костадинов неведнъж е питал за какво е арестуван. По думите му, украинските управляващи са му дали отговор, че имат информация, че е ръководител на проруска партия в България:

" Което е доста съществено нарушаване на законите в Украйна. Между другото, в Украйна работи изключително състояние. Извънредно се ползват някои закони и надлежно това обвиняване е еднакво съвсем на смъртна присъда. Аз, естествено, им споделих, че няма такова нещо. Започнах да се дръзвам. Попитах: " Кой ви сподели? " Те споделиха: " Това не е наша информация. Вашето Разузнаване ни сподели това ".

Окончателното решение на украинските управляващи е било десетгодишна възбрана за влизане в страната:

" А най-после това, което ми беше казано, беше следното: " Благодарете се, че се отървавате единствено с това, тъй като трябваше да ви разстреляме поради това, че сте съветски сътрудник ".

Костадин Костадинов съобщи, че има догатки от кого е подадена информацията, само че отхвърли да цитира имена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР