Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и негови поддръжници протестират

...
Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и негови поддръжници протестират
Коментари Харесай

Прокуратурата иска заличаване на Възраждане, лидерът на партията търси Гешев, за да му връчи оставката

Лидерът на партия "Възраждане " Костадин Костадинов и негови поддръжници стачкуват в Съдебната палата пред кабинета на основния прокурор Иван Гешев. Протестът е поради инициираната пред Софийския градския съд процедура, с която Софийската градска прокуратура желае изтриване на регистрацията на политическата групировка и нейното разформироване. Причината са открити нарушавания и описи с "мъртви души " още при учредяването на партията.

Проверка е посочила, че 86 души, записани като учредители, са били отвън територията на страната при осъществяване на учредителното заседание.

Също от общо 580 лица, чиито имена попадат в учредителната декларация на "Възраждане ", 108 са декларирали, че подписите не са техни, а 87 души - че не са подписвали декларация за самостоятелно участие по Закона за политическите партии.

Държавното обвиняване споделя и че двама души, които са подали заявления с подписи като участници в Учредително заседание, са се оказали мъртви. От заверени препис-извлечения от актове за гибел е установено, че същите са умряли през юни 2014 година, а събранието е извършено на 2 август, 2014 година.

От "Възраждане " търсят основният прокурор в Съдебната палата, с цел да му връчат оставката. Това стана ясно от видео, оповестено от на водача на политическата групировка Костадин Костадинов.

На ул. "Витоша " 2 са се събрали жители и симпатизанти на партията. Те желаят да връчат оставката на основния прокурор за автограф, да му връчат заповедта за цивилен арест и да подадат сигнал за нарушаванията, които е направил.

От партията афишират, че няма да си тръгнат и сега се намират пред кабинета на обвинител номер едно. Костадинов позвъни няколко пъти на звънеца пред кабинета на Гешев, само че никой не му отвори. След това и сигналът на звънеца беше спрян. Заедно с водача на партията в Съдебната палата са и още десетки жители с плакати "Оставка ".

Малко по-късно пред кабинета на основния прокурор се появиха защита и полиция. Недоволстващите декларират, че желаят просто да поговорят с Гешев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР