Лидерът на партия МИР Симеон Славчев поиска Централната избирателна комисия

...
Лидерът на партия МИР Симеон Славчев поиска Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Симеон Славчев: ЦИК незабавно да признае машинния протокол |

Лидерът на партия МИР Симеон Славчев изиска Централната изборна комисия неотложно да вземе решение и да излезе с инструкции към районните изборни комисии, че машинния протокол се признава и след преброяването и сравняването с контролните разписки от машината за гласоподаване и след подписването му от всички членове на изборната комисия той става заключителен избирателен протокол на РИК.

Това стана на специфична конференция извършена през днешния ден в Българска телеграфна агенция проведена от Сдружение " Български наставнически централен комитет “. В конференцията присъединяване взеха ръководителят на партия МИР Симеон Славчев, Христо Лафчиев от Сдружение " БРЦК ", ръководителят на партия " Свобода " Владимир Симеонов и Магдалена Ташева от партия Атака. Всички те се сплотиха към настояването, че ЦИК би трябвало да вкара и да признае машинния протокол на предварителните парламентарни и президентски избори на 14 ноември.

„ С това решение ЦИК ще отстрани опцията и практиката от последните парламентарни избори, извършени на 11.07.2021 година машините протоколи да се придвижват и преписват ръчно в книжен протокол, което дава опция в протоколите волно или несъзнателно да бъдат допускани неточности. Най-ценното нещо на машинното гласоподаване е, че отстрани субективната интервенция и изкривяването или подмяната на изборния резултат. На процедура с досегашните напътствията на ЦИК към РИК машинните протоколи да се преписват и нанасят ръчно в книжен протокол се обезсмисля машинното гласоподаване “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подсети, че точно партия МИР е упорствала и се е преборила изборите да се организират посредством машинно гласоподаване, само че сега ЦИК прави опит да го обезсмислят, което дава опция за съществени фалшификации, операции и замяна на вота на българските жители.

„ Партия МИР стои на позиция, че машинното гласоподаване е единственият вероятен вид на този стадий в България да се проведат почтени избори, само че машинното гласоподаване би трябвало да бъде направено по верен метод и да се отстрани напълно човешката и субективната интервенция посредством преписването на машините протоколи “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той настоя още цялата информация, която пускат СИК до РИК и ЦИК, да бъде изпращана в действително време по имейл до всички участници на изборния развой, до гражданските и неправителствените организации.

„ Така ще бъде дадена опция участниците в изборния развой да получат цялостната информация в действително време от една страна и ще предотврати манипулираните и подмяната на изборния резултат в изборната нощ и дните след него, когато Информационно обслужване обработва данните въпреки това. Успоредно с това ще се върне доверието към изборния развой и крайният избирателен резултат “, съобщи още Симеон Славчев.

Той прикани ЦИК на свое съвещание неотложно да вземе решения, с което в края на изборния ден от машината за гласоподаване да се изкарва машинния протокол, да се преброят всички разписки от машината за гласоподаване, които да се сравнят с машинния протокол, който да се подпише от всички членове на комисията, с което да става заключителен избирателен протокол на РИК. След което машинния протокол да се сканира и да се качва в системата на ЦИК, като по едно и също време с това да се изпрати и до всички партии, обединения и инициативни комитети, участници в изборния развой.

„ Очаквам ЦИК неотложно да реагира и да вземе съответните решения, тъй като от това ще зависи честността на вота. Ако ЦИК не вземе тези решения ще считаме, че саботира машинното гласоподаване , което ще сложи под подозрение изборните резултати, което от своя страна ще докара до тяхното непризнаване. Припомням, че изборите са две в едно и в случай че поради дейности или бездействия на ЦИК бъдат оспорени изборните резултати след изборите България с изключение на в политическа, ще влезе и в Конституционна рецесия “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е закононарушение
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР