Лидерът на партия Изправи се, България Мая Манолова направи демонстративен

...
Лидерът на партия Изправи се, България Мая Манолова направи демонстративен
Коментари Харесай

Стари радиатори зарадваха Булгаргаз

Лидерът на партия " Изправи се, България " Мая Манолова направи показателен флашмоб пред постройката на " Булгаргаз " като подари остарели радиатори на управлението на енергийното сдружение. Такива радиатори ще бъдат отнесени още на управлението на КЕВР, в Министерство на енергетиката, в Министерски съвет и в Столична община на Йорданка Фандъкова.

" Донесохме радиатори, които към този момент са свалени като уреди с отпаднала нужда. Смятаме да ги подарим на управлението на " Булгаргаз ". Това са уреди с отпаднала нужда поради неналичието на газ и поради скъпото парно, което тази зима ще се трансформира в разкош поради безхаберието на страната и на столична община ", изясни Манолова.

По думите ѝ Кирил Петков и Йорданка Фандъкова се оказали предстоящо неприятна композиция и са на път да остават столичани през зимата на студено. Хората ги чака студена и скъпа зима, тъй като отоплението на електричество ще бъде непостижимо поради срив в системата и поради скъпия ток, предизвести Манолова.

Според нея държавното управление на смяната ни е докарало до такава степен, че не знаем още с какъв брой % ще скочи парното и дали от 1 октомври не се готви ново шоково повишение на цената на парното за Топлофикация-София, за битовите клиенти, компаниите, детските градини, обществените институции и културните институти. На прага сме на студена и скъпа зима с помощта на безхаберието и нежеланието да си свършат работата от Столична община, държавното управление, кражбите в Топлофикация, които Фандъкова прикрива и с помощта на смяната, която покри безхаберията на " Булгаргаз ", посочи Манолова.

Тя ще зададе следните въпроси на шефа на " Булгаргаз ": Защо наруши закона и за какво до 10 юли не внесе заявление с цената на природния газ за месец август? С какъв брой ще нарастне природният газ през август, каква цена ще изиска? Има ли обезпечени доставки на газ и на какви цени за идващите месец и идната зима? Кои са компаниите, които ни доставят с газ, на каква цена и по какъв начин Булгаргаз ги е избрал? Налично ли е количеството газ за август и септември? Провеждат ли се търгове, процедури и публични поръчки, както и дали има съгласуваност и спор на ползи с доставчиците на газ? Чия е отговорността за действително прекратяването на контракта с " Газпром "? Готвят ли се за арбитражно дело? Притеснява ли се шефът на " Булгаргаз " от прокуратурата и от идващите които ще дойдат - служебно държавно управление или постоянно такова? Нагнетено ли е нужното количество газ в " Чирен "? и други

Според нея " Булгаргаз " не е в положение да обезпечи задоволително газ, нито на налична цена за битовите клиенти, нито за бизнеса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР