Лидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов загатна, че

...
Лидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов загатна, че
Коментари Харесай

Слави Трифонов намекна, че ще подкрепи президента за втори мандат

Лидерът на партия " ИТН " Слави Трифонов загатна, че ще поддържа президента Румен Радев за втори мандат. Това стана по време онлайн предаване на малкия екран на шоумена-политик - 7/8, което беше предавано и във Facebook страницата му. По време на предаването той отговаряше на въпроси на фенове. По думите му избрал тази нетрадиционна форма, тъй като водените по медиите предизборни диспути са " жалки и унизителни ".

На запитване какво е мнението му за президента и би ли го подкрепил на идните избори в края на годината, Трифонов в началото отговори ласкаво за него:

" В огромна част от държанието си президентът се държи доста почтено. Изказва това, което мислят доста хора, и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха за президент, в този момент се дърпат от това да го поддържат още веднъж. Имам поради Българска социалистическа партия. Мисля, че това, от което се опасява политическото статукво сега, е да има служебно държавно управление и президентът да прави идващите избори, в това число и президентските избори, или идващите парламентарни избори ".

След това, Трифонов добави: " Във връзка със идващите събития и това, което се случи, най-вероятно въз основата на това, което споделих доскоро, е ясно и моето решение. "

На въпрос с кои политически обединения би се коалирала " ИТН " в Народното събрание, той изрично отхвърли опцията за обединяване с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и добави:

" Да ви кажа почтено, през целия ми живот постоянно ми се е желало да предпочитам сред положително и неприятно. Но непрестанно ми се постанова да предпочитам сред неприятно и по-малко неприятно. По-малко неприятно и, в случай че има такава опция, е коалиция сред " ИТН ", " Изправи се! Мутри вън! " и " Демократична България ".

Той обаче добави, че е имало разлики сред него и извънпарламентарните опозиционни партии към митингите, поради което не се е стигнало до коалиция до момента.

Един от феновете пък попита Трифонов каква е истината за връзките му с Бойко Борисов , с който преди години бяха близки. Той описа, че когато Борисов беше назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, почнал да го кани в шоуто си, защото посочил " облик, безусловно и тотално различаващ се от всички членове на Министерство на вътрешните работи ". Тогава почнали да се сближават, само че откакто става кмет, а след това и министър председател, тези връзки " станаха не просто комплицирани, а невъзможни ".

" Имате хора, с които сте се сприятелявали, пък след това нещата са се променяли. Обстоятелствата трансформират хората или по-скоро хората се трансформират съгласно събитията. Така се е случило и такава е обстановката сега. Миналото е такова и ние носим отговорност за него. Ще видите съгласно дейностите кой по какъв начин се оправя, какво е дал, какво е заречен ", добави той.

Попитан дали " би се кандидатирал " за министър-председател , Трифонов отвърна, че това е изпълнителна власт и министър председателят е назначен - " назначава го най-голямата спечелила партия или в комбиниране с другите партии - той е прислужник на вас, той не е изборна служба ". И добави:

" Така че това с държавното управление на малцинството е малко изнасилена работа ".

Последва и въпрос на млад мъж, който живее в Малта - ще опровергае ли Трифонов изказванията, че е " артикул на ВИС-2 " .

" Единственото, което човек може да каже следователно, когато няма обстоятелства, а има единствено клюки - познавал съм доста хора, които бяха нарочени, че са част от подземния свят, и заради обстоятелството, че България е такава дребна страна, по концерти съм срещал такива хора, посочил съм се възпитано, споделил съм " Добър ден " и те са споделили " Добър ден " и с това се е завършило ", съобщи Трифонов.

На въпрос за какво реши да влезе в политиката той отговори:

" Ами, трябваше да вземе едно просто и значимо решение - дали някъде, където има неправда, а аз мога да направя още нещо, да спра и да се съглася, че несправедливостта ще победи, или осъзнавайки рисковете на всичко това, да се опитам да работя. Опитвам се да действам почтено ".

Той заявява и какво ще е първото законодателно предложение на неговата партия:

" Едно от първите неща, които ще създадем, в случай че имаме тази опция, е да променим този противен избирателен закон, който сега владее нашата страна. Цялата тази идиотщина - единствено 35 секции в страни отвън Европейски Съюз или да можеш да отнемаш правото на българите да гласоподават, това ще бъде променено незабавно. "

Той цитира " забавна мисъл на масаите - мъж, който не си държи на думата, коства колкото въздуха над главата ".

" Ще видите какво ще стане и тогава ще прецените какъв брой коства въздухът над главата ми ", даде обещание Слави Трифонов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР