Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан напусна ареста много преди

...
Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан напусна ареста много преди
Коментари Харесай

Пуснаха Лютви от Местан от ареста срещу 10 000 лева гаранция

Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан напусна ареста доста преди да изтече 24-часовата му мярка задържане под стража. От Окръжната прокуратура в Кърджали оповестиха, че за свободата си той е платил парична гаранция от 10 000 лв., само че му е наложена възбрана да напуща страната.

Вчера вечерта той бе задържан поради тежката злополука на пътя за Маказа, при която автомобилът му се удари в различен и на място почина бебе на 6 месеца, а фамилията на мъртвото дете е с травми в болничното заведение в Кърджали. Под наблюдението на Окръжната прокуратура през вчерашния ден е почнало следствие по досъдебното произвеждане за определяне на аргументите за случая. Днес следствието е било предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел.
Освен огледа на местопроизшествието, са разпитани очевидци, очевидци на нещастието, назначени са съдебномедицински експертизи, които да дадат умозаключение за аргументите за гибелта на 6-месечното бебе, както и за типа на породените увреждания на здравето на родителите на умрялото бебе и неговия 9-годишен брат, показаха от прокуратурата.

С разпореждане на проверяващия орган Лютви Местан е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.343, ал.1, б. “в “ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс. Събраните досега доказателства са дали съображение да се одобри, че обвиненият е направил нарушавания на чл.35 и чл.47 от Закона за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на малолетната Е.А.
Разследването по делото продължава, следва събирането на гласни доказателства, огледи на моторните транспортни средства, които са конфискувани по делото като материални доказателства и назначение на правосъдна автотехническа експертиза.

Очаква се изказване по случая на окръжния прокурор Желязко Стефанов пред постройката на институцията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР