Лидерът на партия "Атака" събра около 100 привърженика на нов

Лидерът на партия "Атака" събра около 100 привърженика на нов ...

Волен Сидеров събра привърженици на нов протест пред БНТ.


Лидерът на партия "Атака" събра около 100 привърженика на нов протест пред сградата на Българската национална телевизия. Повод за това стана забраната да участва в предавания на телевизията, заради нарушаване на регламента на предаването "Референдум".

"Това е протестен митинг, против неправомерното решение на Емил Кошлуков. Партия "Атака" има подписано споразумение, което е със силата на договор. не може с решение на едната страната да се прекрати участието на един от кандидатите за кмет на София. По този начин се нарушава Изборния кодекс и принципа за равнопоставеност. Завели сме съдебни искове срещу БНТ.

Припомняме, че в петък имаше друг протест пред сградата на БНТ, който продължи около 5 часа. Тогава Волен Сидеров се опита да стигне до студиото на предаването "Панорама" за да участва в него на предизборен дебат, но бе спрян на входа.

Днес лидерът на "Атака" се закани да съди хората, които са го спрели от участие в предаването. Той е категоричен, че поведението му не е било неправомерно.

Източник: novini.bg