Лидерът на партия Атака Волен Сидеров поведе протест пред Българската национална

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров поведе протест пред Българската национална ...

Волен Сидеров поведе протест пред БНТ. Разкри, че в петък имало план да го арестуват пред телевизията.Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров поведе протест пред Българската национална телевизия. Той е категоричен, че се нарушава закона с това, че му бе отказан достъп да участва в предаването "Панорама" след решение на Емил Кошлуков заради предаването "Референдум".

``
реклама

"Нарушава се законът и изборният кодекс, който налага и буквално задължава да има равнопоставеност между всички кандидати. В случая БНТ го нарушава, като ограничава един от кандидатите. БНТ казва - да прати Сидеров някой друг, но в случая аз съм кандидат за кмет на София, не е друг. Така че действията на БНТ са неправомерни. Започваме съдебни искове срещу тези действия, ще ги спечелим, но ще мине време. Вчера искахме да се видим с ръководството на ЦИК, изпратил съм писмо, дано днес да не се скрият както беше вчера. Искам да поставя въпроса пред тях как така ЦИК, когато ги питаме защо не задължите БНТ да изпълни своите задължения, казват "те не са страна", а ме глобяват за участието ми в "Референдум" за нещо си, което съм направил, но те не формулират какво е то. Как така веднъж не са страна, а друг път са страна. ЦИК е орган, който се избира от Народното събрание, за да гарантира демократичността на изборите, да следи спазването на закона, а сега демократичността е нарушена от БНТ. Кошлуков ще си понесе съдебната отговорност за това решение", каза Сидеров пред медиите преди протеста.

"В петък когато бяхме тук в продължение на 5 часа, когато стоях пред една завързана бариера с верига, разбрах какво е било планирано. Очаквали са нашето изнервяне, вътре беше пълно с жандармерия и спецчасти, очаквали са аз да прекрача бариерата, за да бъда арестуван и да бъде раздут поредния шум покрай моето име, че съм хулиганствал. Ние с колегите ми стоически издържахме на тази провокация на БНТ, излязоха там да ни се смеят, да ни дразнят, Сашо Йовков, Касабов, Иван Такев, провокираха ни с поведението си да направим нещо физически, за да може да се каже после "Ето, Волен, Атака, те са хулигани". Ние издържахме 5 часа и благодаря на моите колеги за устойчивостта, сред тях имаше инвалид, хора от цялата страна, някои от 400 километра дойдоха. Всички те стояха на ужасни условия - на дъжд, на включен вътре климатик. Показаха колко са слаби от БНТ, бяха вътре обградени с 50 полицаи, ще си понесат и те последствията", категоричен бе той.

Запитан дали трябва Бойко Борисов да се намеси, Сидеров отговори: "Не знам дали премиерът трябва да се намесва във всяка ситуация. Аз не съм нарушил никакъв регламент. В студиото на "Референдум" за първи път в 60-годишната практика на националната телевизия, бяха вкарани спецчасти, служители на жандармерията. В студиото не нарушанам реда. Версията на Чешмеджиева че съм нарушил регламента не е вярна, защото аз не можах да говоря дори 7 секунди самостоятелно. Регламентът бе нарушен от Юлиан Ангелов, който говори 7,5 минути, а тя му казва че имал още 1,5 минути. Тоест Чешммеджиев в съучастие с Ангелов нарушиха регламента. Глобата от ЦИК и решението на ЦИК не са реални. Дали ще се произнесат премиера, президента или председателя на НС, си е тяхна лична позиция. Те взимат думата по всяко време, но в случая става дума за нарушение на регламента. Тук става дума за лична саморазправа на Кошлуков с Волен Сидеров. Нека премиер и президент на проучат случая, да видят фактите и да кажа справедливо. Не чакам среща с Кошлуков, не сме гаджета да си правим срещи. Но от четвъртък досега той не излезе да обясни какъв е той, че да разпорежда дали кракът на Сидеров да стъпва в държавната телевизия. После се застрахова чрез Управителния съвет, като представи тяхно решение и го постави над закона", заяви още Сидеров.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар

Източник: petel.bg