Лидерът на партия Атака Волен Сидеров поведе протест пред Българската национална

...
Лидерът на партия Атака Волен Сидеров поведе протест пред Българската национална
Коментари Харесай

Волен Сидеров поведе протест пред БНТ. Разкри, че в петък имало план да го арестуват пред телевизията

Лидерът на партия  " Атака " Волен Сидеров поведе митинг пред Българската национална телевизия. Той е безапелационен, че се нарушава закона с това, че му бе отхвърлен достъп да взе участие в предаването " Панорама " след решение на Емил Кошлуков поради предаването " Референдум ".

``
реклама

" Нарушава се законът и изборният кодекс, който постанова и безусловно задължава да има равнопоставеност сред всички претенденти. В случая Българска национална телевизия го нарушава, като лимитира един от претендентите. Българска национална телевизия споделя - да прати Сидеров някой различен, само че в тази ситуация аз съм претендент за кмет на София, не е различен. Така че дейностите на Българска национална телевизия са непозволени. Започваме правосъдни искове против тези дейности, ще ги спечелим, само че ще мине време. Вчера искахме да се забележим с управлението на ЦИК, изпратил съм писмо, нека през днешния ден да не се скрият както беше през вчерашния ден. Искам да слага въпроса пред тях по какъв начин по този начин ЦИК, когато ги питаме за какво не задължите Българска национална телевизия да извърши своите отговорности, споделят " те не са страна ", а ме глобяват за присъединяване ми в " Референдум " за нещо си, което съм направил, само че те не формулират какво е то. Как по този начин един път не са страна, а различен път са страна. ЦИК е орган, който се избира от Народното събрание, с цел да подсигурява демократичността на изборите, да следи спазването на закона, а в този момент демократичността е нарушена от Българска национална телевизия. Кошлуков ще си понесе правосъдната отговорност за това решение ", сподели Сидеров пред медиите преди митинга.

" В петък когато бяхме тук в продължение на 5 часа, когато стоях пред една завързана преграда с верига, разбрах какво е било планувано. Очаквали са нашето изнервяне, вътре беше цялостно с жандармерия и спецчасти, очаквали са аз да прекрача бариерата, с цел да бъда задържан и да бъде раздут следващия звук около моето име, че съм хулиганствал. Ние с сътрудниците ми философски издържахме на тази провокация на Българска национална телевизия, излязоха там да ни се смеят, да ни нервират, Сашо Йовков, Касабов, Иван Такев, предизвикаха ни с държанието си да създадем нещо физически, с цел да може да се каже след това " Ето, Волен, Атака, те са хулигани ". Ние издържахме 5 часа и благодаря на моите сътрудници за устойчивостта, измежду тях имаше неработоспособен, хора от цялата страна, някои от 400 километра пристигнаха. Всички те стояха на ужасни условия - на дъжд, на включен вътре климатик. Показаха какъв брой са слаби от Българска национална телевизия, бяха вътре обградени с 50 служители на реда, ще си понесат и те следствията ", безапелационен бе той.

Запитан дали би трябвало Бойко Борисов да се намеси, Сидеров отговори: " Не знам дали премиерът трябва да се намесва във всяка обстановка. Аз не съм нарушил никакъв правилник. В студиото на " Референдум " за първи път в 60-годишната процедура на националната телевизия, бяха вкарани спецчасти, чиновници на жандармерията. В студиото не нарушанам реда. Версията на Чешмеджиева че съм нарушил регламента не е вярна, тъй като аз не можах да приказвам даже 7 секунди независимо. Регламентът бе нарушен от Юлиан Ангелов, който приказва 7,5 минути, а тя му споделя че имал още 1,5 минути. Тоест Чешммеджиев в съучастие с Ангелов нарушиха регламента. Глобата от ЦИК и решението на ЦИК не са действителни. Дали ще се произнесат премиера, президента или ръководителя на Народно събрание, си е тяхна персонална позиция. Те взимат думата когато и да е, само че в тази ситуация става дума за нарушаване на регламента. Тук става дума за персонална разпра на Кошлуков с Волен Сидеров. Нека министър председател и президент на проучат случая, да видят обстоятелствата и да кажа заслужено. Не очаквам среща с Кошлуков, не сме гаджета да си вършим срещи. Но от четвъртък до момента той не излезе да изясни какъв е той, че да разпорежда дали кракът на Сидеров да стъпва в държавната телевизия. После се застрахова посредством Управителния съвет, като показа тяхно решение и го сложи над закона ", съобщи още Сидеров.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР